Apple, iPad mini üretimini tamamen sonlandırabilir

Apple iPad mini
Apple iPad mini

Apple, 2012 yılından bu yana ürettiği iPad mini'leri rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Zira ortaya çıkan raporlara göre bundan böyle yeni nesil iPad mini üretilmeyecek.

Gelecek ay düzenlenecek olan WWDC17 etkinliğiyle birlikte yeni teknoloji ve uygulamaları geliştiricilere sunacak olan Apple, ortaya çıkan raporlara göre iPad mini'yi tamamen saf dışı bırakmaya hazırlanıyor. Son birkaç yıllık süreçte ufak ekranlı tabletlere ilginin azalması ise bu kararın arkasındaki en önemli etken olarak gösteriliyor.

Yeni rapor, şirketin bundan böyle minik ekranlı iPad'ler yerine 9.7 inç'lik klasik iPad'lere daha fazla odaklanacağı ve mini modellerinin üretimini tamamen sonlandıracağı üzerinde duruyor. Apple cephesinde bu tür bir karar alınmasının sebeplerinden biri de iPhone'ların büyüyen ekranları olarak gösterilebilir. Zira özellikle Plus modellerindeki ekran boyutunun 5.5 inç seviyesine çıkmasıyla beraber, iPad mini'lerle arada ciddi bir boyut farkı kalmadı. Böylece ara sıcak görevi gören iPad mini'ye ihtiyaç gitgide azaldı.

İlk nesil iPad mini, bundan tam olarak beş yıl önce satışa çıktı.
İlk nesil iPad mini, bundan tam olarak beş yıl önce satışa çıktı.

Şu an Apple cephesinden konuyla alakalı olarak gelen herhangi bir resmî açıklama yok. Lakin WWDC17 kapsamında iPad mini hakkındaki nihai kararın geliştiricilere ifade edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >