Apple iPhone X'te ekran görüntüsü nasıl alınır?

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Apple iPhone X, ana menü tuşunun ortadan kaldırılmasıyla kullanıcı alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştiriyor. Peki ama ana menü tuşu yokken iPhone X'te nasıl ekran görüntüsü alınacak?

Apple'ın onuncu yıla özel olarak hazırladığı iPhone X, gerek telefondaki tasarım değişiklikleri gerekse mobil işletim sisteminin sunduğu yeni özellikler sebebiyle kullanıcı alışkanlıklarını epey değiştirecek gibi görünüyor. Zira yeni iPhone, uçtan uca ekran sistemi sayesinde ana menü tuşunu tamamen ortadan kaldırıyor. Elbette böyle bir durumda en çok merak edilen ayrıntılardan biri ise şu ana kadar ana menü tuşuyla yapılan işlemlerin iPhone X'te nasıl gerçekleştirileceği...

iPhone'larda yıllardır ekranın en alt bölümünde yer alan ana menü tuşu onuncu yıla özel olarak hazırlanan iPhone X ile ortadan kalkıyor. Kullanıcıların merak ettiği ayrıntı ise ana menü tuşunun görevlerini hangi düğmenin üstleneceği...
iPhone'larda yıllardır ekranın en alt bölümünde yer alan ana menü tuşu onuncu yıla özel olarak hazırlanan iPhone X ile ortadan kalkıyor. Kullanıcıların merak ettiği ayrıntı ise ana menü tuşunun görevlerini hangi düğmenin üstleneceği...

iPhone X'te nasıl ekran görüntüsü alınır?
Örneğin şu ana kadar iPhone'larda ekran görüntüsü almak için kullanıcıların ana menü ve kilit tuşlarına birlikte basılı tutması gerekiyordu. Bundan böyle iPhone X'te aynı işlemi gerçekleştirmek için telefonun sağ yan kısmında konumlandırılan güç ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutularak ekran görüntüsü alınabiliyor. Böylece bir saniyeden daha kısa sürede iPhone'lardaki "Fotoğraflar" bölümüne ekran görüntüsü kaydedilmiş oluyor. Ek olarak iOS 11'de ekran görüntüleri üzerine not alma imkanı da var. Elbette diğer düzenleme seçenekleri de bu fotoğraflar üzerinde de gerçekleştirilebiliyor.
iPhone X'te nasıl ekran görüntüsü alınır? Örneğin şu ana kadar iPhone'larda ekran görüntüsü almak için kullanıcıların ana menü ve kilit tuşlarına birlikte basılı tutması gerekiyordu. Bundan böyle iPhone X'te aynı işlemi gerçekleştirmek için telefonun sağ yan kısmında konumlandırılan güç ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutularak ekran görüntüsü alınabiliyor. Böylece bir saniyeden daha kısa sürede iPhone'lardaki "Fotoğraflar" bölümüne ekran görüntüsü kaydedilmiş oluyor. Ek olarak iOS 11'de ekran görüntüleri üzerine not alma imkanı da var. Elbette diğer düzenleme seçenekleri de bu fotoğraflar üzerinde de gerçekleştirilebiliyor.
Önemli bir detay: Ön kamera ve sensör boşlukları
iPhone X'te ekran görüntüsü kaydedildiğinde ekranın en üst noktasında orta bölümde sensörler ve ön kamera yer aldığından dolayı bu kısım es geçiliyor ve sol ve sağ yan kısım da görüntüye dahil ediliyor. Böylece aslında görüntü kaydedildiğinde yukarıdaki manzara ortaya çıkıyor. Böylece iPhone X'e sahip herhangi bir kişiye ekran görüntüsü gönderildiğinde ön kamera çevresinde kalan bölümler de dolmuş oluyor.
Önemli bir detay: Ön kamera ve sensör boşlukları iPhone X'te ekran görüntüsü kaydedildiğinde ekranın en üst noktasında orta bölümde sensörler ve ön kamera yer aldığından dolayı bu kısım es geçiliyor ve sol ve sağ yan kısım da görüntüye dahil ediliyor. Böylece aslında görüntü kaydedildiğinde yukarıdaki manzara ortaya çıkıyor. Böylece iPhone X'e sahip herhangi bir kişiye ekran görüntüsü gönderildiğinde ön kamera çevresinde kalan bölümler de dolmuş oluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >