Apple Park'ın en yeni görüntüleri paylaşıldı

Apple Park
Apple Park

Büyük bir kısmı tamamlanan ve Apple genel merkezinin parça parça taşınmaya başlandığı Apple Park, tamamen kullanıma açılacağı günü bekliyor.

San Francisco, ABD’de bulunan Apple Park, Steve Jobs tarafından ‘uzay üssü’ olarak adlandırılıyordu. 12 binden fazla kişiye ev sahipliği yapacak yeni kampüs, çatısında bulunan güneş panelleri sayesinde 17 Megawatt elektrik üretebilecek.

Apple Park'ın uydu görüntüsü.
Apple Park'ın uydu görüntüsü.

Steve Jobs anısına oluşturulan bin kişilik konferans salonun yanı sıra özel çalışma alanları, mağazalar, meyve bahçeleri, göletler ve yürüyüş parkurları gibi birçok farklı alan bulunuyor. Şu anda tamamen açık olmayan kampüsün birkaç defa ziyaretçiler tarafından gezilmesine izin verildi.

Steve Jobs konferans salonundan bir görünüm.
Steve Jobs konferans salonundan bir görünüm.

Oldukça görkemli bir görünüme sahip olan kampüste ağaçlandırma çalışmaları dikkat çekiyor. Fütüristik yapıdaki kampüs yuvarlak yapısıyla bir uzay gemisine benzetiliyor.

Maddi planlar tutmadı

Apple, yeni kampüsünü yarım milyar dolar gibi bir ödemeyle tamamlayabileceğini düşünüyordu ancak planlanan bu ücretin yaklaşık 10 katı bir ödeme yapması planların tutmadığını ortaya koydu. 5 milyar dolara inşa edilen Apple Park’ın tamamen açılması için sadece bazı ufak rötuşlar ve birkaç işlem kaldı.

Apple’ın yeni kampüsüne kısım kısım geçen çalışanlar tamamen yerleşip tüm ekiple burada çalışmak için yaklaşık 6 ay daha bekleyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >