Apple sahte bataryalı iPhone'ları garanti dışı bırakmaktan vazgeçiyor

iPhone batarya
iPhone batarya

Apple normal şartlarda iPhone'lara yetkili servis haricinde yapılan tüm müdahaleler sonrasında garantiyi devre dışı bırakıyor. Fakat artık batarya konusunda bir istisna var. Ayrıntılar haberimizde:

Apple ürünlerine yetkili servis halinde yapılan tüm müdahaleler ürünlerin garanti dışı kalmasına sebep oluyor. Fakat orijinalolmayan bataryalar için aynı durum geçerli değil. En azından artık geçerli değil. Çünkü Apple, sahte bataryaların kullanıldığı iPhone'ları servis dışı bırakmamaya karar verdi.

Bu sayede artık iPhone bataryaları orijinal olmasa da ürünler garanti dışı kalmıyor.
Bu sayede artık iPhone bataryaları orijinal olmasa da ürünler garanti dışı kalmıyor.

Sahte bataryalar iPhone'ları garanti dışı bırakmıyor

Yani böylece iPhone'lara sokaktaki telefoncular tarafından sahte batarya takılsa bile ürünler garanti dışı kalmıyor. Bu da herhangi bir sebeple Apple servislerine giden iPhone'larda sahtebataryalar bulunsa dahi işlemin yapılacağı anlamına geliyor.

Ayrıca sahte bataryanın değiştirilmesi gibi bir durum söz konusu olduğunda ise hem Apple Premium Reseller hem de Genius Bar'larda standart ücret karşılığında orijinal pil değişimi gerçekleştirilebilecek.

Bahsi geçen konu şu anda tüm iPhone'lar için geçerli. Elbette bu değişim sisteminin yalnızca orijinal olmayan bataryalar için geçerli olduğunu hatırlatalım. Yani diğer bileşenlerin sahte olması durumunda iPhone'lar yine garanti dışı kalmış oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >