Apple, uygulama içi satın alımlarda hediye dönemini başlatıyor

Apple uygulama
Apple uygulama

Apple, App Store kurallarını uygulama içi satın alma işlemlerini arkadaşlara ve ailenize hediye edilmesine izin verecek şekilde değiştirdi. Peki ama bu ne anlama geliyor? Ayrıntılar haberimizde:

Apple, uygulama içi satın almaların hediye edilmesi konusunda yeni bir adım atıyor. Aslında bu durum en basit tabiriyle kullanıcıların satın aldığı içerikleri arkadaşlarına hediyeedebileceği anlamına geliyor. Şu ana kadar yalnızca parası verilen uygulamaların hediye edilmesi durumu söz konusuyken uygulama içi satışlarda bu sisteme yer verilmiyordu. Ancak güncellemeyle bu özelliğin de hayata geçeceği belirtiliyor. Peki ama bunu nereden biliyoruz?

Böylece artık kullanıcılar uygulama içi satın alımlarını da hediye edebiliyor.
Böylece artık kullanıcılar uygulama içi satın alımlarını da hediye edebiliyor.

App Store yönergeleri güncellendi

Konuya ilişkin en kesin bilgi doğrudan App Store İnceleme Yönergeleri'nden geliyor. Şu ana kadar uygulama hediyeleriyle alakalı metin ve güncellenen metin aşağıda yer alıyor.

Değişiklikten önce:

  • 'Uygulamalar doğrudan veya dolaylı olarak uygulama içi satın alınmış içeriklerin, özelliklerin veya diğer tüketilebilir eşyaların diğerlerine hediye edilmesine izin vermemeli.'

Değişiklikten sonra:

  • 'Uygulamalar uygulama içi satın almaya açık olan nesnelerin hediye edilmesine izin verebilir. Bu hediyeler ancak ilk satın alan kişi tarafından iade edilebilir veya değiştirilemez.'

Başta ücretsiz olan ama uygulama ya da oyun içinde satın alınan şeyler sebebiyle 'para harcanan' içerikler de artık hediye edilebilir hale geliyor. Evet; şu an için bu özelliğin tam anlamıyla hayata ne zaman geçeceği bilinmiyor. Ama yakın zamanda uygulama sayfasının alt seçeneklerine satın almaları hediye et seçeneğinin entegre edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >