Apple Watch’lar için Twitter uygulaması kaldırıldı

Twitter-Apple Watch.
Twitter-Apple Watch.

Twitter’ın Apple Watch için tasarlanmış uygulaması Apple Watch mağazasında görünmüyor. Apple Watch sahiplerinin sıkça kullandığı uygulamanın kaldırılması şaşkınlık meydana getirdi.

Twitter, 140 olan karakter sınırını 240’a yükseltmek dışında detaylarla da gündeme gelmeye devam ediyor. Apple Watch sahibi Twitter kullanıcılarının dikkatini çeken değişiklik uygulamanın akıllı saat mağazasından kaldırılması oldu. Uygulamanın iTunes App Store sayfası artık Apple Watch ile uyumluluk bildirisi vermiyor. iOS ve watchOS’in son versiyonuna güncelleyen kullanıcılar Twitter Watch uygulamasının artık akıllı saatlerinde bulunmadığını dile getiriyor.

Apple Watch desteği kaldırılmış olan ilk firma Twitter olmasa da bu gelişme şaşkınlık oluşturmayı başardı. Daha önce Google Haritalar, Amazon ve eBay gibi satış firmaları da saat için desteğini çektiğini duyurmuştu. Bu tip firmalar Apple Watch’ların kendileri için ideal bir platform olduğunu düşünmemelerinden kaynaklanıyor denilebilir. Twitter, Apple Watch’tan şimdilik umduğunu bulamasa da bu durumun değişip değişmeyeceği bilinmiyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >