Apple, yeni çıkaracağı telefonlarda parmak izi okuyucuyu değiştiriyor

Amerikan Patent ve Marka Dairesi'nden yayınlanan patente göre Apple'ın yeni cihazlarında artık kullanıcılar ''direkt ekrana dokunarak'' parmak izini okutabilecek.
Amerikan Patent ve Marka Dairesi'nden yayınlanan patente göre Apple'ın yeni cihazlarında artık kullanıcılar ''direkt ekrana dokunarak'' parmak izini okutabilecek.

Apple'ın ürünlerinde bulunan ana ekran tuşunda yer alan parmak izi okuyucu bundan sonraki modellerde farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir.

En son iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini tanıtan Apple'ın yeni telefonlarda çok farklı bir şey deneyeceği iddia ediliyor. Apple modellerinde bulunan ana ekran tuşunda bulunan parmak izi okuyucuya elveda diyebiliriz.

Amerikan Patent ve Marka Dairesi'nden yayınlanan patente göre Apple'ın yeni cihazlarında artık kullanıcılar ''direkt ekrana dokunarak'' parmak izini okutabilecek. Yani parmak izi okuyucu ana ekran tuşunda bulunmayacak. Bunu da ekranın altına yerleştirilen interaktif kızılötesi diyotlar sağlayacak.


Apple'dan önce düşünenler olmuştu
Bu sistemin patenti ilk olarak 2014 yılında ''LuxVue'' isimli bir ekran şirketi tarafından alınmış. Ancak Apple şirketi geçtiğimiz Nisan ayında bu şirketi satın aldı. Sahip olunan patente göre tasarım iki farklı cihazın üst üste koyulmasıyla ortaya çıkıyor.

Diğer markalar da üzerinde çalışıyor
Bu konuda kesinleşmiş bir bilgi bulunmazken diğer markalardan da atakların geldiği yine söylenenler arasında. Ayrıca yakın zamanda bir şirketin duyurduğu optik parmak izi okuyucu ''hem parmak izi okuyor hem de yüz'' tanıyabiliyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >