Apple'da artırılmış gerçeklik projesinin başındaki isim görevden ayrıldı

Bar Zeev
Bar Zeev

Microsoft HoloLens projesinin geliştirilmesinde büyük rol oynayan ve son üç yıldır da Apple'ın artırılmış gerçeklik projesinde yer alan Bar-Zeev şirketten ayrıldı.

Apple, geçen yıl sonu çıkan iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR ile bir türlü istediği satış rakamlarına ulaşamıyor. Bu gidişatın aslında üç farklı sebebi var. Bunlardan ilki iPhone'lardaki batarya değişim programı. İnsanlar batarya değiştikten sonra performans artması sebebiyle yeni modellere geçmek istemiyor. Öte yandan Çin'de bazı modellerin satışlarınınyasaklanması ve ürünlerinfiyatlarının yüksek olması da diğer iki önemli husus.

Apple aslında uzun süredir artırılmış gerçeklik projesi üzerinde çalışıyor.
Apple aslında uzun süredir artırılmış gerçeklik projesi üzerinde çalışıyor.

Proje rafa kaldırılabilir mi?

Dolayısıyla Apple aslında hizmet alanını genişletmek için çalışmalar yapıyor. Netflix benzeri dijital bir platform bunun ilk adımı. Ama aslında kişisel asistan, otomobil ve diğer birçok farklı alanda da önemli projeler var. Tabii artırılmış gerçeklik konusunu da unutmamak lazım. Henüz birkaç hafta önce bazı birimlerin işe alım süreçlerini yavaşlatan şirket, artırılmış gerçeklik konusunda da kan kaybediyor. Zira bu projelerin başındaki isim olan Avi Bar-Zeev şirketten ayrıldı.

Bar-Zeev aslında bundan yaklaşık üç yıl önce Apple'a transfer oldu. Onun öncesinde ise Microsoft'un ilgili çalışmalarında önemli görevleri üstlenmişti. Hatta HoloLens konusunda Bar-Zeev'in payı çok büyük. Bu ismin şirketten neden ayrıldığı bilinmiyor. Ancak Apple'ın bazı birimlerde musluğu kıstığı ve artık kaynakların çok daha titizlikle kullanıldığı biliniyor. Dolayısıyla belki de bu tip ayrılmadan şirket için bazı projelerin sonlandığı anlamına gelebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >