Apple'dan dev istihdam: '2000 kişi işe alınacak'

Apple.

Apple, Kaliforniya'da kullanıma sunduğu Apple Park'ın ardından inşa etmeye hazırlandığı Seattle eyaletindeki ofisler için kadrosunu genişleteceğini açıkladı.

Apple'ın yaptığı açıklamada Seattle'da inşa edilen ofis için 2024 yılına kadar 2000 kişiye iş imkanı sağlanacağı ifadesine yer verildi.

Apple'ın Seattle'da inşa edeceği ofisin Amazon'un çalışma ofisleriyle yan yana olacağı iddia ediliyor. Bu bölge şimdiden 'yeni teknoloji üssü' ismine sahip olmuş durumda.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, 2013 yılı başında temellerini attığı Apple Park ile oldukça iddialı bir söyleme sahip oldu: 'Teknoloji dünyasının üssü'. Bu iddianın gerçeğe dönüşme sürecini hızlandıran birçok farklı tasarım ve içerik özelliği Apple Park'ı uzun süre gündemden düşmekten uzaklaştırdı. 5 milyar dolarlık bir bütçe ile 176 dönümlük bir alan üzerine ve Steve Jobs zamanında belirlenen planlara göre inşa edilen yeni merkez üssü, drone pilotlarınınen sık biçimde ziyaret ettiği mekanlar arasındaki yerini çoktan aldı.

Apple Park, dünyanın en şık teknoloji üssü olarak tanımlanıyor.
Apple Park, dünyanın en şık teknoloji üssü olarak tanımlanıyor.

12.000'i aşkın çalışanın, altı aydan daha uzun bir sürede taşındığı Apple Park, bina ve park alanlarıyla ilgi çekmeyi başarıyor. Suriye asıllı politik bilim profösörü olan Abdulfattah John Jandali'nin oğlu Steve Jobs tarafından bir yenilik ve işbirliği merkezi olarak planlanan Apple Park, Santa Clara Vadisi’nin merkezinden kilometrelerce uzaklığa yayılan asfalt ve beton alanı, yemyeşil bir alana dönüştürüyor. Binlerce metrekare yer kaplayan halka şeklindeki ana binanın tasarımı orijinalliğiyle heyecan uyandırmayı başarıyor.

"Apple Park'ın tasarımında Mezopotamya esintileri dikkat çekiyor. Bu durum, Steve Jobs'ın kökeninin Mezopotamya'ya dayanması ve o coğrafyayı fazlaca şık bulmasıyla açıklanıyor."

Yeni ofiste yazılım ve donanıma odaklanılacak

Apple'ın Apple Park sonrası birçok farklı ve yeni ofisi de görünür kılma hedefi sonuçlarını vermeye başladı. Şirketin Seattle'da inşa etmeyi planladığı ofis için gelen haberler, istihdam noktasında çok sayıda insanı mutlu edebilir. Apple tarafından yapılan açıklamada Seattle’da inşa edilen ofis için başlangıçta planlanan istihdamın ikiye katlandığı belirtildi. Teknoloji devi inşaatına başladığı bu yeni ofis sayesinde 2024’e kadar 2000 kişiye iş imkanı sunacak. Güncel olarak 500kişiye yakın iş gücünü bünyesinde barındıran Apple'ın Seattle ofisi, makine öğrenme teknolojilerine ve bununla bağlantılı olarak perakende mağazalarına odaklanmış durumda. Ancak, bu bölgedeki iş gücünü beş kat artıracak olan Apple’ın yeni ofisinde yazılım ve donanıma odaklanılacak.

Apple'ın 2000 kişilik istihdamı, Seattle'daki ekonomi için de büyük önem arz ediyor.
Apple'ın 2000 kişilik istihdamı, Seattle'daki ekonomi için de büyük önem arz ediyor.

Tüm bu bilgilere ek olarak Apple'ın yeni tasarlanan ofisinde çalışan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayabilmek için ofise yakın bir bölgede 12 farklı bina kiraladığı öğrenildi. Bu sayede Amazon ve Apple, aynı bölgede çalışmalarını sürdüren iki teknoloji şirketi olma özelliğine kavuşacak. Teknoloji devlerinin ofislerini birbirlerine yakın biçimde konumlandırması oldukça sık rastlanan bir strateji. Rekabetin içinde her an diri kalmak isteyen Apple da, diğer eyaletlerdeki ofislerini rakiplerine en yakın konumlara inşa ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >