Apple'dan önemli karar: 256 GB'lık iPhone 7'nin üretimi sonlandırıldı

iPhone 7
iPhone 7

Apple, yüksek kapasiteli iPhone satın almak isteyenlerin yeni nesil iPhone'lara yönelmesini istiyor. Zira alınan son kararla birlikte 256 GB'lık iPhone 7'nin üretimi sonlandırıldı.

Birkaç gün önce Türkiye'de iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın resmî satışlarını başlatan Apple, beklenmeyen bir adım atarak iPhone 7'nin 256 GB'lık versiyonu için üretimi sonlandırdığını duyurdu. Yani diğer bir değişle artık 256 GB kapasiteli iPhone 7 üretimi gerçekleşmeyecek. Bu kararın arkasındaki en önemli sebebin iPhone 8 olduğu düşünülüyor.

iPhone 7'nin 256 GB'lık versiyonu ülkemizde 4299 TL'den satılıyor.
iPhone 7'nin 256 GB'lık versiyonu ülkemizde 4299 TL'den satılıyor.

32 GB ve 128 GB'lık iPhone 7'lerin üretimi devam ediyor

Evet; 256 GB iPhone 7'nin üretimi durdurulmuş olabilir ama piyasadaki ürünlerin satışına devam ediliyor. Elbette bunun haricinde 32 GB ve 128 GB kapasiteli iPhone 7'lerin üretimi konusunda da rutin çalışma sürüyor.

Anlaşılan o ki Apple, yüksek kapasiteli telefon tercihi yapmak isteyen kişileri artık yeni nesil iPhone'lara yönlendiriyor. Bu noktada kullanıcılara hedef gösterilen model ise iPhone 8.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerine ilişkin tüm ayrıntıları öğrenmek isteyen kişiler, birkaç hafta önce gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en kapsamlı iPhone 8 Plus incelemesine göz gezdirebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >