Apple'dan yeni sürpriz: Kulaklıklar yine değişecek

apple-kulaklık
apple-kulaklık

Apple, yeni bir kulaklık bağlantı standardı geliştirmek için çalışmalara başladı. Yeni nesil iPhone'larda özel bir kulaklık çıkışı yer alabilir.

Apple, geçen yıl duyurduğu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte standart 3.5 mm'lik kulaklık çıkışını ortadan kaldırmış; bunun yerine kablosuz kulaklığı AirPods'u devreye sokmuştu. Bu aşamadan sonra şirketin yeni nesil iPhone 7s ya da iPhone 8 serisinde de benzer bir yol izleyebileceği konuşuluyordu. Fakat son bilgilere göre Cupertinolu teknoloji devi, ilerleyen dönemlerde farklı bir sisteme geçiş yapacak.
Apple'ın merakla beklenen kablosuz kulaklığı sonunda satışa çıktı
Apple'ın amacı, Ultra Accessory Connector isimli özel bir bağlantı girişiyle birlikte telefonda kulaklık çıkışına tekrardan yer vermek. UAC şeklinde kısaltılan bu standart, 2.05 mm'lik inceliğiyle USB-C'den daha ince bir yapıda. Bu noktada en önemli ayrıntılardan birisi ise aksesuarların daha da artacak olması.
Bu yeni arabirim öncelikle kulaklıklar için kullanılacak. Fakat önümüzdeki süreçte farklı dönüştürücülerin ve aksesuarların da doğrudan UAC sayesinde iPhone'larla bağlantı kurması sağlanabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >