Apple'ın onaylı hesabı Android kullanıyor

Apple'ın Twitter talihsizliği, sosyal medyanın gündemini oluşturmayı başardı.
Apple'ın Twitter talihsizliği, sosyal medyanın gündemini oluşturmayı başardı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple’ın onaylı Twitter hesaplarından ‘Apple Music’, Android bir cihazla tweet paylaştı. Bir Twitter kullanıcısının fark ettiği olay sonrası bu tweet silindi.

Apple’ın müzik servisi Apple Music’in onaylı hesabından yapılan paylaşımdaki bir not Twitter kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Apple’ın müzik uygulamasına ait hesaptan Android için Twitter uygulaması kullanılarak bir tweet atıldı. Tarihe bakıldığında geçtiğimiz ay yapılan bu hata sonrası tweet tamamen silinmiş.

Apple Music tarafından gönderilen 'Android kaynaklı' tweet.
Apple Music tarafından gönderilen 'Android kaynaklı' tweet.

Apple’ın izolasyon konusuna gösterdiği özen ve kendi cihazlarının kullanımını artırma çabaları düşünüldüğünde şirketin herhangi bir çalışanı tarafından yapılan hatanın can sıkıcı olduğu söylenebilir. Şirketin bu tip konulardaki hassasiyeti de düşünüldüğünde küçük bir tweet’in 'bir iş kaybı' doğurma ihtimali bile mevcut.

Daha önce Samsung da yaşamıştı

Benzer bir olay geçtiğimiz aylarda en büyük Android cihaz üreticisi Samsung’un da başına gelmişti. Samsung Mobile’in Nijerya Ofisi'nin Twitter hesabından iPhone için Twitter uygulaması kullanılarak bir reklam videosu paylaşılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >