Argela ile Türkiye'nin "millileşen" iletişim alt yapısını konuştuk

Türk Telekom Argela
Türk Telekom Argela

Türkiye'nin iletişim hattını tamamen millileştiren Argela, Mobile World Congress kapsamında Barselona'da yeni projelerinin tanıtımlarını gerçekleştirdi. Biz de GZT.com olarak yerinden takip ettiğimiz organizasyonda Argela'nın AR-GE Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Başkanı Dr. Ali Metin Balcı ile yeni projeler üzerinde konuştuk.

Mobile World Congress'te Türk Telekom'un araştırma ve geliştirme konusunda faaliyet gösteren iştiraki Argela ile röportaj gerçekleştirdik. Özellikle yerli ve milli projelere odaklanan Argela, 5G teknolojisini dünyayla aynı zamanda Türkiye'ye getirmek için önemli çalışmalar yapıyor. Hatta bu kapsamda şirketin 5G konusunda ABD Marka ve Patent Ofisi'ne yapmış olduğu 28 farklı patent başvurusu var ve tüm bunlar yeni nesil telekomünikasyon teknolojileri konusunda Türkiye'ye büyük katkı sağlıyor.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yaklaşık dört yıl önce imzalanan Dördüncü Nesil Haberleşme Sistemi Geliştirme Projesi ULAK kapsamında yerli baz istasyonu tasarımı üzerinde çalışılıyor. Buna ek olarak yine tamamen yerli MİLAT projesinin geliştirme aşaması da devam ediyor.
Tüm bu detayları Argela'nın AR-GE Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Başkanı Dr. Metin Balcı ile konuştuk.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >