Artık WhatsApp için ücret ödemek gerekebilir

WhatsApp ücretli oluyor.
WhatsApp ücretli oluyor.

Her kullanıcı için geçerli olmasa da belli bir kullanıcı kitlesi, WhatsApp’ın farklı özelliklerine erişebilmek için ücret ödemek zorunda kalabilir. Peki bu kesim kimlerden oluşuyor?

Facebook,22 milyar dolarlık rekor bir bedelle satın aldığı WhatsApp için yenilikler planlıyor denilebilir. Sosyal medyanın dev kuruluşu Facebook, yaptığı inanılmaz yatırımın karşılığını almak için WhatsApp’ın belli kullanıcılar için ücretli olması kararına vardı. WhatsApp, tüketicilerle şirketler arasında köprü kurma vazifesini, sağladığı özelliklerle birçok açıdan kolaylaştırıyor. Facebook, kullanıcıların şirketlere ileti göndermelerine ve istedikleri yanıtları hızlıca almasına izin vermek amacıyla bir sistem oluşturma hedefi güdüyor. WhatsApp, ticari kullanımda “ücretlendirme” uygulamaya başlayacak.

WhatsApp yetkilileri, para kazanma modeli olarak, müşteri problemlerini tespit etme ve takipçilere güncellemeler götürmek için düzenli iletişim özellikleri sunmak istiyor. Bu noktada kullanıcıların şirket ve bireyleri birbirinden farklı görüp değerlendirmesi de sağlanabilmiş olacak. Şirketlere özel doğrulama rozetlerinin sağlanması kullanıcıların değerlendirilmesini kolaylaştıracak.

WhatsApp’ın para kazanma politikaları arasında “reklam gösterimi”nin bulunmamasıysa olumlu düşünceleri artırdı. WhatsApp iletişim ağı üzerinden çalışan şirketler WhatsApp’tan onay almak zorunda kalacak. Şu anda Avrupa, Brezilya, Hindistan ve Endonezya’da bu özellik için test çalışmaları da sürdürülüyor. Ücretlendirme konusunda ise şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >