Askıya alınan e-Devlet soyağacı sorgulama sistemi ne zaman aktif olacak?

e-Devlet
e-Devlet

Geçtiğimiz hafta yoğunluk sebebiyle askıya alınan e-Devlet soyağacı sorgulama sisteminin bir hafta içinde tekrardan aktif olacağı netleşti.

Geçen hafta aktif edilen ve yoğunluk sebebiyle bir gün içinde çöken e-Devlet Soyagacı sorgulama sisteminin tekrardan aktif edileceği tarih belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 8 Şubat'ta aktif hale getirdiği ve e-Devlet'te yer verdiği Altsoy-Üstsoy Bilgi Sorgulama sistemi kısa sürede çok fazla ziyaretçi sebebiyle askıya alınmıştı. Peki ama bu süreçte toplamda kaç kişi soyağacını sorgulamadı?

e-Devlet'e TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle erişebilmek mümkün.
e-Devlet'e TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle erişebilmek mümkün.

Son bilgiler göre sistemin aktif edildiği anda turkiye.gov.tr'ye toplamda 4 milyon vatandaşın eriştiği belirtiliyor. Normal şartlarda 1 milyon ile 1.5 milyon kişi arasında değişen ziyaretçi sayısı böylece üç katını da aşmış. Dolayısıyla bir anda artan talepler karşılanamadığı için sistem askıya alındı. Bu 4 milyon ziyaretçiden yalnızca 747 bin kişi Altsoy-Üstsoy Bilgi Sorgulama sistemine erişebildi. Bunlardan da da yalnızca 310 bin kadarı sorgulamayı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebildi.

Soyağacı sorgulama ne zaman açılacak?

e-Devlet Altsoy-Üstsoy Sorgulama sisteminin en geç bir hafta içinde tekrardan aktif edileceği belirtiliyor. Dolayısıyla bu süre içinde sorgulamayı yapamayan vatandaşlar tekrardan aktif edildiğinde soyağacı bilgilerine erişebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >