August Smart Lock sayesinde Apple Watch ile kapıları kilitleyebilmek mümkün

Apple Watch
Apple Watch

August Smart Lock isimli kapı kilit mekanizması sayesinde Apple Watch üzerinden kapı kilitlerini kontrol edebilmek mümkün. Bu sayede telefon yanınızda olmadığı zamanlarda dahi evinizin kapısını uzaktan kilitleyebilirsiniz.

Endüstri 4.0, yapay zeka ve nesnelerin interneti derken evlerdeki tüm standart eşyaların akıllanmasına ramak kaldı. Halihazırda ısıtma, aydınlatma ve diğer birçok görevi yerine getiren cihazlar uygulama desteğiyle akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebiliyor. Her yeni ürünün başına akıllı takısı getirildiği düşünüldüğünde ilerleyen yıllarda bu kapsamın çok daha genişleyeceğini söyleyebilmek mümkün.

August Smart Lock sayesinde Apple ve Android cihazlar haricinde Apple Watch'larda da kapı kilitleri kontrol edilebiliyor.
August Smart Lock sayesinde Apple ve Android cihazlar haricinde Apple Watch'larda da kapı kilitleri kontrol edilebiliyor.

Kapı kilidi Apple Watch ile açılabiliyor

Son olarak August olarak isimlendirilen ve akıllı evlere anahtarsız giriş imkanı sağlayan kilit mekanizması için de Apple Watch uygulaması yayınlandı. Standart olarak akıllı telefonlar üzerinden kilitleme ve kilit açma gibi işlemleri uzaktan gerçekleştirebilen kilit mekanizması, mevcut kilit mekanizmasını da koruyup anahtarlı giriş imkanı da sunuyor. Böylece uygulama üzerinden etkinlik akışıyla birlikte gece gündüz takip edilebiliyor.

Son olarak bu uzaktan kapı kilitleme işlemi Apple Watch için de aktif edilmiş durumda. Zira artık bu sayede August Smart Lock akıllı saat aracılığıyla kontrol edilebiliyor. WatchOS 4 ve daha yeni yazılım sürümleriyle çalışabilen bu sistem, akıllı telefonlara zorunluluğu ortadan kaldırıyor. Böylece telefon yanınızda olmadığı zamanlarda dahi akıllı saat üzerinden bu işlem gerçekleştirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >