Bayraktar'ın başkanı olduğu T3 vakfına neden saldırılıyor?

Selçuk Bayraktar
Selçuk Bayraktar

CHP'li Veli Ağbaba'nın İBB'den T3 vakfına para aktarıldığı iddiasına Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar "41 kuruş dahi İBB'den para almadı Vakfımız. Sen ve diğer iftiracılar için hukuki yollara başvurmaya devam edeceğiz." sözleriyle tepki göstermişti. T3 vakfının faaliyetlerini ve vakfa yönelik saldırıların nedenlerini derledik.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İBB'nin bütçesinden Selçuk Bayraktar'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfına 41.1 trilyon lira destek verildiği iddiasında bulunmuştu.

Selçuk Bayraktar'dan, Veli Ağbaba'nın açıklamalarına sert tepki gelmişti. Bayraktar, şunları kaydetmişti:

  • "Senin gibi alçakça iftira atanlara daha önce gereken cevabı vermiştik. 41 kuruş dahi İBB'den para almadı Vakfımız. Sen ve diğer iftiracılar için hukuki yollara başvurmaya devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın ben ve binlerce vakıf gönüllümüz #MilliTeknolojiHamlesi'nden dönmeyecek."

Gazeteci Cüneyt Polat, Bayraktar'ın mütevelli heyet başkanı olduğu T3 vakfının falliyetlerine ve vakfa yönelik saldırıların altında yatan gerçeğe ilişkin bir flood hazırladı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri

                                    
                                    Vakıf iki alanda faaliyet yürütüyor. Potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları ve hekatonlara yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi vakfın ana faaliyet alanını teşkil etmektedir.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri Vakıf iki alanda faaliyet yürütüyor. Potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları ve hekatonlara yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi vakfın ana faaliyet alanını teşkil etmektedir.
Dene Yap Atölyeleri Planlaması

                                    
                                    Vakıf öğrencilere, 'robot nasıl yapılır? Temel kodlamaya nasıl başlanır? İçlerindeki teknolojik cevheri nasıl çıkarılır?' planlaması yapılıyor. Atölye başvuruları alınmaya başlanıyor.Bütün masraflar, teknolojik destek, burslar @T3Vakfi'ndan karşılanıyor.
Dene Yap Atölyeleri Planlaması Vakıf öğrencilere, 'robot nasıl yapılır? Temel kodlamaya nasıl başlanır? İçlerindeki teknolojik cevheri nasıl çıkarılır?' planlaması yapılıyor. Atölye başvuruları alınmaya başlanıyor.Bütün masraflar, teknolojik destek, burslar @T3Vakfi'ndan karşılanıyor.
Milli Girişimlere Yatırım 

                                    
                                    Vakıf, Türkiye’ye katma değer sağlayacak teknoloji girişimlerine, kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde lojistik, teknik ve danışmanlık destekleri, sermaye destekleri sağlanmasına yönelik çalışmalar oluşturuyor.
Milli Girişimlere Yatırım Vakıf, Türkiye’ye katma değer sağlayacak teknoloji girişimlerine, kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde lojistik, teknik ve danışmanlık destekleri, sermaye destekleri sağlanmasına yönelik çalışmalar oluşturuyor.
TEKNOFEST- Havacılık, uzay ve teknoloji festivali

                                    
                                    Vakıf 550 binin üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye'nin tek, Dünya'nın en büyük ikinci havacılık festivali olmayı başaran TEKNOFEST'i hazırlıyor.  TEKNOFEST ile birlikte 16 Farklı Kategoride Teknoloji yarışmaları devreye sokuluyor.


Havacılık yarışmaları, uçan araçlar, roket yarışmaları, akıllı mekan yarışmaları, elektrikli araçlar, yapay zeka yarışmaları ve daha bir çok yarışma kategorisi açılıyor. Biinlerce başvuru da buna geliyor.
TEKNOFEST- Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Vakıf 550 binin üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye'nin tek, Dünya'nın en büyük ikinci havacılık festivali olmayı başaran TEKNOFEST'i hazırlıyor. TEKNOFEST ile birlikte 16 Farklı Kategoride Teknoloji yarışmaları devreye sokuluyor. Havacılık yarışmaları, uçan araçlar, roket yarışmaları, akıllı mekan yarışmaları, elektrikli araçlar, yapay zeka yarışmaları ve daha bir çok yarışma kategorisi açılıyor. Biinlerce başvuru da buna geliyor.
İHA ve SİHA'nın ardından Akıncı Projesi

                                    
                                    Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Teknik Müdür olduğu Baykar AŞ yeni bir projenin sonuna geldi.


Birçok yeni teknolojiyi üzerinde barındıracak olan Taarruzi İHA Akıncı’nın 2019’un ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması hedefleniyor. 40.000 feet irtifaya kadar çıkabilen Taarruzi Akıncı sistemi, 24 saat havada kalabiliyor ve faydalı yük taşıma kapasitesi 1.350 kilograma kadar ulaşıyor.
İHA ve SİHA'nın ardından Akıncı Projesi Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın Teknik Müdür olduğu Baykar AŞ yeni bir projenin sonuna geldi. Birçok yeni teknolojiyi üzerinde barındıracak olan Taarruzi İHA Akıncı’nın 2019’un ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması hedefleniyor. 40.000 feet irtifaya kadar çıkabilen Taarruzi Akıncı sistemi, 24 saat havada kalabiliyor ve faydalı yük taşıma kapasitesi 1.350 kilograma kadar ulaşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >