Bir kullanıcı, iki faktörlü kimlik doğrulama sebebiyle Apple'ı dava etti

Apple
Apple

Jay Brosky isimli bir kullanıcı, iPhone ve Mac'lerdeki iki faktörlü kimlik doğrulamanın çok fazla zaman almasından dolayı şirketi dava ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple güvenlik konusunda epey hassas davranıyor. Özellikle kişisel verilerin korunması hususunda devlet kurumlarına bile kafa tutabiliyor. Yıllar önce San Bernardino'da gerçekleşen saldırıda FBI'ın tüm ısrarlarına rağmen saldırganın telefonunu kırmaya yanaşmamasını buna örnek gösterebiliriz.

İki aşamalı doğrulamanın asıl hedefi güvenliğin daha da artmasını sağlamak.
İki aşamalı doğrulamanın asıl hedefi güvenliğin daha da artmasını sağlamak.

Tabii bu güvenlik önlemleri zaman zaman kullanıcılar için can sıkıcı olabiliyor. Haberimizin konusu da tam olarak bu. Bir kullanıcı, Apple'ın iki faktörlü kimlik doğrulamasının rahatsız edici olduğunu ifade ediyor. Buradaki en önemli gerekçe ise zaman. Bu işlem için kullanıcıların gereğinden fazla zaman harcamak zorunda kaldığı söyleniyor.

"Doğrulama çok zaman alıyor"

Jay Brosky tarafından açılan davaya göre iki faktörlü kimlik doğrulama talep edildiğinde işlemlerin iki ile beş dakika arasında zaman alıyor. İki faktörlü kimlik doğrulamasıyla cihazlara yabancı kullanıcıların girişleri önlendiğini de hatırlatalım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >