BMW, 700 km menzile sahip elektrikli otomobil geliştiriyor

BMW i Vision Dynamics
BMW i Vision Dynamics

Elektrikli ve hibrit otomobilleri için yeni güç aktarım organları ve enerji depolama sistemleri geliştiren BMW, yakın gelecekte 700 kilometre menzile sahip tam elektrikli araçlar piyasaya sürecek.

BMW, elektrikli veya hibrit otomobillerde kullanılmak üzere geliştirdiği beşinci nesil güç aktarım ve enerji depolama sistemleri hakkında açıklamada bulundu. Otomotiv endüstrisindeki yeni döneme yeni bir stratejiyle hazırlanan firma, yakın gelecekte 700 kilometre menzile sahip tam elektrikli araçlar piyasaya süreceğini iddia etti.

Ar-ge faaliyetleri neticesinde geliştirilen sistemler, BMW'nin gerek enerji depolama yoğunluğu gerekse güç aktarım organlarındaki verimliliğini ciddi oranda artıracak. Yeni sistemler sadece tam elektrikli araçlarda değil, hibrit ve plug-in hibrit otomobillerde de kullanılacak. Buna göre yeni nesil BMW donanımıyla üretilmiş hibrit aracın sadece elektrikle katedeceği mesafe ikiye katlanarak 100 kilometreyi aşacak.

BMW grubunun içerisine aldığı tüm markalar, önümüzdeki dönemde 25 elektrikli ya da hibrit otomobil piyasaya sürecek. Ancak bahsedilen 700 km menzilli model ne zaman satışa hazır olur bilinmiyor. Bu 25 model içerisinde eylülde tanıtılan 600 km menzile sahip i Vision Dynamics konseptinin seri üretim versiyonu da bulunacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >