Bu adam mazoşist: 'Kendi kanıyla' çalışan ses sistemi yaptı

Bu adam mazoşist: 'Kendi kanıyla' çalışan ses sistemi yaptı
Bu adam mazoşist: 'Kendi kanıyla' çalışan ses sistemi yaptı

İnsanoğlunun yapabileceği şeyler gerçekten sınır tanımıyor. Rus sanatçı Vtol'un yaptığı ses sistemi kendi kanından güç alıyor.

Vtol, alışılmadık teknolojiler ile müzisyenlik yapan çok ilginç bir kişilik. Sanatçı son olarak ismi ve gerçekleşen eylemleri ile tüyler ürperten 'Until I Die' projesini hayata geçirdi. Elektronik bir ses sistemi olan 'Until I Die', Vtol'un kanından güç alıyor. Sanatçının geliştirdiği proje Vtol'un kanını elektrolit olarak kullanıyor ve alüminyum ve bakır gibi metallerle birleştirip direkt olarak akü pillerine enerji sağlıyor. Böylece ortaya çıkan 1000 mAh'lık enerji sintizayzır ve hoparlöre 8 saat güç sağlayabiliyor.



Ancak Vtol için kanı toplama çabası en az sanatın kendisi kadar önemli. Zira Vtol 18 ayda 6 litreye yakın kan verdi. Normalde kısa sürede 6 litre kan vermek ölüme sebep olur ancak Vtol sabırlı davranarak bunu 6 aya yaymış. Peki herkesin aklındaki soruyu soralım. Vtol neden böyle bir şey yaptı? Vtol bunu "Kendisine hayat veren sıvının 'kendisinin uzantısı' olan bir aygıta güç verebileceği 'sembolik' bir eylem" olarak tanımlıyor. Böylece kendini metafiziksel anlamda başkaları ile bütünleştirmiş oluyor. İşte Vtol'un kanıyla çalışan ses sistemi:







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >