Bu gözler Google ile tuvaletin aynı cümlede geçtiğini de gördü

Google, Hindistan'da tuvalet bulma uygulamasını hayata geçirecek. Google Maps ile koordineli çalışacak uygulamanın dışarıda tuvalet arama derdine çözüm getirmesini bekliyor.

Hepimiz için dışarıda sıkıştığımızda tuvalet bulmak bir dert. O tuvaleti buluncaya kadar akla karayı seçiyoruz. Yaşadığımızı bir biz biliriz, bir de Allah. Teknoloji devi Google, bu soruna geliştirdiği tuvalet bulma uygulamasıyla çözüm getirecek.

Kentsel Gelişim Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışan Google, yeni özelliğini 16-30 Kasım tarihleri arasında Ulusal Başkent bölgesinde pilot uygulama olarak başlatacak. Kullanıcılar ilk olarak Google Haritalar'ı açıp uygulamaya bağlanacak ve yakınlardaki tuvaletleri görebilecek. Ayrıca özellik sayesinde tuvaletlerin temizliğini, konforunu vs. değerlendirebilecekler. Şimdiye kadar, tuvalet bulma uygulamasının resmi lansmanı için bir tarih ilan edilmedi. Bakanlık yetkilileri, tesisin Hindistan'ın kentsel yerel organlarına ulaşması için mekanizmaların yürürlükte olduğunu söyledi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >