Bu yöntemleri kullanarak iPhone'ları daha hızlı şarj edebilirsiniz

iphone şarj
iphone şarj

Apple'ın henüz "hızlı şarj" konusunda özel bir çözümü yok. Fakat uygulanacak birkaç farklı yöntemle iPhone'ları hızlı şarj edebilmek mümkün. Peki ama bu yöntemler neler?

Günümüzde akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan lityum iyon batarya teknolojileri, uzun süreli kullanımlar söz konusu olduğunda ne yazık ki beklentileri karşılayamıyor. İşte bu noktada devreye "hızlı şarj" teknolojileri girerek telefonların daha kısa sürede şarj olmasını sağlıyor.

Artık yeni nesil akıllı telefonlarda üreticilerin tercih ettiği yonga setleri hızlı şarj özelliğini destekliyor ve böylece telefonlar yalnızca 30 dakikada %50 seviyesinde dolabiliyor.

Şu an için her ne kadar Android tarafında Samsung Galaxy S7 ve Galaxy Note 7 gibi telefonlar hızlı şarj destekli gelse de henüz Apple'ın bu hususta özellikle üzerinde durduğu bir teknoloji yok. Ancak iPhone'ları hızlıca şarj edebilmek için birtakım püf noktaları bulunuyor.
Orjinal şarj aletini çakmasından ayırt etmek için 6 ipucu
Daha yüksek çıkış sağlayan bir adaptör kullanmak

                                    
                                    iPhone'ları hızlı şarj edebilmek için kutudan gelen adaptör haricinde daha yüksek bir çıkış sağlayan adaptör kullanılabilir. Apple, geçtiğimiz dönemlerde bu konuyla ilgili açıklamalar yapmış ve iPhone'ların, iPad adaptörleriyle şarj edilebileceği bilgisini vermişti. 

Yani böylece standart 5 Watt 1 Amper çıkış sunan adaptör yerine 12 Watt 2.1 Amper çıkışlı bir adaptör kullanarak iPhone'u daha kısa sürede şarj edebilirsiniz.

Ancak bu noktada üzerinde durulması gereken bir konu var; Apple ürünleriyle kullanacağınız adaptörlerin mutlak suretle orjinal olması gerekiyor.
Daha yüksek çıkış sağlayan bir adaptör kullanmak iPhone'ları hızlı şarj edebilmek için kutudan gelen adaptör haricinde daha yüksek bir çıkış sağlayan adaptör kullanılabilir. Apple, geçtiğimiz dönemlerde bu konuyla ilgili açıklamalar yapmış ve iPhone'ların, iPad adaptörleriyle şarj edilebileceği bilgisini vermişti. Yani böylece standart 5 Watt 1 Amper çıkış sunan adaptör yerine 12 Watt 2.1 Amper çıkışlı bir adaptör kullanarak iPhone'u daha kısa sürede şarj edebilirsiniz. Ancak bu noktada üzerinde durulması gereken bir konu var; Apple ürünleriyle kullanacağınız adaptörlerin mutlak suretle orjinal olması gerekiyor.
iPhone'u kapatıp şarj etmek

                                    
                                    iPhone'u normalden çok daha hızlı bir şekilde şarj etmek için telefonu tamamen kapatıp şarja bırakmak da etkili bir çözüm. Böylece kullanım söz konusu olmayacağı için şarj daha kısa sürede dolabiliyor. Elbette uçak modu da bu noktada iyi bir seçenek olarak kullanılabiliyor.
iPhone'u kapatıp şarj etmek iPhone'u normalden çok daha hızlı bir şekilde şarj etmek için telefonu tamamen kapatıp şarja bırakmak da etkili bir çözüm. Böylece kullanım söz konusu olmayacağı için şarj daha kısa sürede dolabiliyor. Elbette uçak modu da bu noktada iyi bir seçenek olarak kullanılabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >