Call of Duty: WWII ezber bozacak!

Call of Duty WWII
Call of Duty WWII

3 Kasım 2017 tarihinde çıkacak olan Call of Duty WWII birçok açıdan merak uyandırmayı başarmış durumda.

Call of Duty serisi; senaryo modunun sahip olduğu sürekli artan aksiyon ve oldukça sürprizli ilerleyişler ile ilgi çekmeye devam edecek gibi duruyor. Karakterlerin ölmesi, yeniden oyunun içine dönmesi gibi durumlar oyuncular için artık şaşırtıcılıktan uzak durumda. Hassas bir şekilde işledikleri her halinden belli olan 2. Dünya Savaşı, müthiş bir görsellikle oyunculara sunulmuş. Serinin diğer oyunlarına nazaran oyunda göze çarpan ilk özellik sonsuz aksiyonun içerisinde, iki savaş arasında dinlenmek ve heyecandan kısa süre de olsa uzaklaşmak olacak. Call of Duty 4: Modern Warfare oyunundaki atom bombası, Call of Duty: Infinite Warfare oyunundaki gemi çarpışma sahnelerinin muadilleri oyunun yine iz bırakan sahneler ile geldiğini gösteriyor.

Oyun, 2. Dünya Savaşı’nın en ikonik anlarından biri olarak tanımlanabilecek olan Normandiya Çıkarması ile başlıyor. Savaşın en çok iz bırakan anlarından biri olarak değerlendirilen “D-Day” için fazlaca özenilmiş. İlk görevde denizden karaya inme anında ortaya çıkan görsel şölen, grafik tutkunu oyuncular için müthiş bir tecrübe olarak değerlendirilebilir. Oyunun Normandiya Çıkarması’ndan sonraki durağı tıpkı savaşta olduğu gibi Paris oluyor ve hem silahlı hem de bolca dövüş içeren sahneler bizleri bekliyor. Oyunun senaryosu genel olarak 1944 ve 1945 yılları arasında geçtiğinden o yılların mimari ve tasarımsal özellikleri de oyuna oldukça başarılı bir şekilde adapte edilmiş. Bir Amerikan askeri olarak başlanan oyunda kendi takımından birçok aşina olunan karakter ile uzun ve zorlu bir savaşın içine giriliyor. Oyunun büyük bir kısmında Amerikan askeri olarak devam etsek de savaşa farklı açılardan bakmaya yardımcı olmak anlamında kimi zaman farklı pencerelere de yönlendiriliyoruz. “Fransız Direnişi” safhasına geçildiğinde kadın bir karakteri kontrol ederek ilerlemeye çalışılıyor.

Kanadalı, Fransız ve İngiliz cephelerini de görmemizi sağlayan oyun, ortalama 100 milyon insanın hayatını etkileyen bu savaşın birçok yönünü ortaya koyuyor. Çoklu oyuncu modu içerisinde senaryo modundan farklı olacak şekilde yeni haritalar ve bölümlerle karşılaşmak da mümkün. Oyun, ilk haliyle sahip olduğu bu özellikleri ileride çıkaracağı eklerle bambaşka bir seviyeye taşıyabilir, yeni ve özgün içerikler eklenebilir. Oyunun en ilgi çekici noktalarından biri de çoklu oyuncu modunda bulunan ülkelerin sayısının fazlalığı ve bu fazlalık ile oluşan kostüm, silah, dil çeşitliliği…

Oyunun kullanıcılar tarafından beğenilip beğenilmeyeceği ve yalnızca birkaç kaynaktan öğrenilebilen yeniliklerin oyuna nasıl adapte edileceği merak konusu. Bunları öğrenmek için 4 aydan daha kısa bir süreye ihtiyaç duyacağız. Activision, oyuna dair yeni bilgiler ekledikçe kullanıcıların oyuna dair yorum ve düşünceleri değişiklik gösterecektir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >