Çerçevesiz ekrandan sonra yeni hedef katlanabilen telefon

ZTE Axon M
ZTE Axon M

Çerçevesiz ekranlı akıllı telefonların modası geçti bile. Üreticilerin yeni hedefi, çift ekrana sahip veya katlanabilen formda cihazlarla tüketim ihtiyacı ortaya çıkarmak.

Her dönem yeni bir özellikle tüketicinin karşısına çıkarak satışlarını canlı tutma derdinde olan mobil cihaz üreticileri, çerçevesiz ekrandan sonraki kilit özelliğini buldu. Uzak Doğulu kaynaklar, çift ekran ve katlanabilir telefon konseptinin önümüzdeki yıllarda çerçevesiz ekranı gölgede bırakarak yeni mobil cihaz modası haline geleceğini iddia ediyor.

Esnek ekran teknolojileri üzerine yoğun ar-ge çalışmalarıyla bilinen Samsung, yeni mobil cihaz akımında başı çekecek. Gerçek manada katlanabilir telefon üretmeye pek yakın görünmeyen Huawei, Oppo gibi Çinli firmalar, ZTE Axon M gibi çift ekranlı çözümlerde şansını deneyecek. Huawei'nin bu alandaki ilk ürünü 2018 sonuna kadar piyasaya sürülecek.

Yeni mobil cihaz modasına ayak uydurmak için LG ile işbirliği içerisinde olan Apple ise 2020'ye kadar katlanabilen telefon geliştirmeyi hedefliyor. OLED ekran türüyle mümkün olan bu ürün formu, sektörde çerçevesiz ekrandan daha büyük bir etki bırakabilir. Telefon ve tableti aynı cihaza sığdıran bu konsept, mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını dahi değiştirebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >