Chrome vs Mozilla: Hangi tarayıcı sizin için daha uygun?

Chrome vs Firefox
Chrome vs Firefox

İşletim sistemlerimizin vazgeçilmezi olan tarayıcılar, çoğu zaman internet dünyasına ulaşmak için kullandığımız en önemli gereçler. Biz de kullanıcıların en çok tercih ettiği iki tarayıcıyı sizler için kıyasladık…

Son zamanlarda, sistemimizde bulunan en iyi tarayıcıyı seçmek konusunda kararsız kalmak en sık karşılaşılan problemlerden biri durumunda. Birçok farklı tarayıcı, sahip oldukları özelliklerle kullanıcıların tercih sebebi olmaya gayret gösteriyor. Bu tarayıcılar içerisinde en çok tercih edilen ve en çok kullanılan iki tarayıcı ise Google Chrome ve Mozilla Firefox olarak göze çarpıyor. İşte 4 ana başlıkta Google Chrome vs Mozilla Firefox…

Kullanıcı arayüzü

                                    Her iki tarayıcı da birbirlerine benzer ve sade arayüzler tercih ederken adres paneli ve arama çubuğunun konumları kullanıcıların tercihine göre şekil alıyor. Arayüz konusunda Firefox, zengin tema seçenekleri ile Chrome’un önüne geçmiş durumda denilebilir.
Kullanıcı arayüzü Her iki tarayıcı da birbirlerine benzer ve sade arayüzler tercih ederken adres paneli ve arama çubuğunun konumları kullanıcıların tercihine göre şekil alıyor. Arayüz konusunda Firefox, zengin tema seçenekleri ile Chrome’un önüne geçmiş durumda denilebilir.
Özellikler 

                                    Her iki tarayıcı da yüklenmesi oldukça kolay binlerce uygulama, uzantı, oyun ve temaya sahip durumda ve özellik olarak birbirleri arasında büyük farklar yaratmaları söz konusu değil. Buna rağmen, özelliklerin daha hızlı bir şekilde aktif edilmesi noktasında Firefox, Chrome’un bir adım önünde diyebiliriz.
Özellikler Her iki tarayıcı da yüklenmesi oldukça kolay binlerce uygulama, uzantı, oyun ve temaya sahip durumda ve özellik olarak birbirleri arasında büyük farklar yaratmaları söz konusu değil. Buna rağmen, özelliklerin daha hızlı bir şekilde aktif edilmesi noktasında Firefox, Chrome’un bir adım önünde diyebiliriz.
Performans

                                    Performans bilgileri kullanıcıların en fazla önem verdiği kıstas olarak göze çarpıyor. Her iki tarayıcı da oldukça hızlı olmasına rağmen Mozilla Firefox uygulamanın açılışında sahip olduğu muhteşem hız ile Chrome’un birkaç adım önüne geçiyor. Bunun yanı sıra bilgisayarınızın performansı da tarayıcı seçimi için önemli bir referans. Chrome’un çok miktarda bellek tüketmesi; düşük performanslı bilgisayarlar için Firefox’u daha makbul kılıyor.
Performans Performans bilgileri kullanıcıların en fazla önem verdiği kıstas olarak göze çarpıyor. Her iki tarayıcı da oldukça hızlı olmasına rağmen Mozilla Firefox uygulamanın açılışında sahip olduğu muhteşem hız ile Chrome’un birkaç adım önüne geçiyor. Bunun yanı sıra bilgisayarınızın performansı da tarayıcı seçimi için önemli bir referans. Chrome’un çok miktarda bellek tüketmesi; düşük performanslı bilgisayarlar için Firefox’u daha makbul kılıyor.
Güvenlik

                                    Her şeyden önce her iki tarayıcı da güvenlik konusunda kullanıcılarına oldukça iyi bir hizmet veriyor demek mümkün. Bu konuda Google Chrome’u, Mozilla Firefox’un önüne geçiren en önemli özellik, Chrome’un çalışan her sekme için ayrı işlemler uygulaması. Chrome’un bu epeyce faydalı özelliğinin yanında Firefox da parolaları saklamak konusunda oldukça yetkin. Chrome kaydedilen şifre verilerinizi bir ana anahtarla güvenli bir şekilde saklayamazken Firefox bu konuda kullanıcılarına yardımcı olmayı başarıyor.
Güvenlik Her şeyden önce her iki tarayıcı da güvenlik konusunda kullanıcılarına oldukça iyi bir hizmet veriyor demek mümkün. Bu konuda Google Chrome’u, Mozilla Firefox’un önüne geçiren en önemli özellik, Chrome’un çalışan her sekme için ayrı işlemler uygulaması. Chrome’un bu epeyce faydalı özelliğinin yanında Firefox da parolaları saklamak konusunda oldukça yetkin. Chrome kaydedilen şifre verilerinizi bir ana anahtarla güvenli bir şekilde saklayamazken Firefox bu konuda kullanıcılarına yardımcı olmayı başarıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >