Çin, internet kullanıcılarına gerçek isim kullanma zorunluluğu getirdi

Çin internet kullanımı.
Çin internet kullanımı.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip durumdaki popüler sosyal medya platformlarını bir bir engelleyen Çin, internet kullanıcılarına oldukça katı bir yenilikle yaklaşacak. Bundan böyle Çin’de internet kullananlar, gerçek kimliğini bildirmek zorunluluğuna sahip…

İnterneti gerçek kimliğini belirtmeden çeşitli takma adlarla kullananların sayısı azımsanmayacak seviyelere gelmiş durumda. Günümüzde internet kullanıcıları, uydurma bir isimle internette istediği her işlemi yapabilmekte. Bunun yanı sıra kimlik gizlemek için VPN gibi üçüncü parti uygulamaların kullanım oranı da gün geçtikçe artıyor. Bu durumun oluşturduğu ortam birçok farklı problemi de beraberinde getiriyor. Bu duruma karşı önlem almayı zorunluluk olarak addeden Çin, çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz aylarda VPN uygulamalarını yasaklama kararı alan Çinli yetkililer, artık internet kullanıcılarına gerçek isim kullanma zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte Çin'de internet kullanıcılarının internette yorum yapmadan önce kendi ismiyle kayıt olması gerekiyor. Takma isim kullanan kullanıcıların da bu ismi gerçek kimliğe bağlaması gerekiyor. Böylece Çinli yetkililer, internette yapılan yorum ve analizlerin ardında kimin olduğunu anlamış olacak. Önümüzdeki aylarda başlayacak uygulama sonrasında, internet sağlayıcıları her kullanıcının gerçek kimliğini bilmekle yükümlü olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >