Çinli Huawei'den iddialı çıkış: Mate 10 "akıllı telefon" değil!

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Çinli üretici Huawei, yeni tepe seviyesi modeli Mate 10'un "akıllı telefon" olmadığını özellikle vurguluyor. Peki ama şirket bu yeni modelini nasıl tanımlıyor?

Yılın ikinci çeyreğine ait satış raporlarına göre Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alan Huawei, bu başarıyı devam ettirmek için yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Geçen senenin ikinci çeyreğinde 32 milyon adet akıllı telefon satan Çinli şirketin bu senenin aynı dönemindeki telefon satışı ise 38.4 milyon adet şeklinde raporlandı.

Bir süredir Mate 10 üzerinde çalışan Huawei, 16 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte yeni akıllı telefonu sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Evet; organizasyona iki haftadan fazla süre var. Ancak şimdiden yeni tepe seviyesi telefonun birtakım özellikleri ortaya çıkmış durumda. Hatta Mate 10 ile ilgili kısa videolar da yayınlanmaya başladı.

Huawei, Mate 10'u standart akıllı telefonlardan çok daha farklı bir noktaya konumlandırıyor. Dolayısıyla yayınlanan bir dakikalık videoda da bu yeteneklerden bahsediliyor.
Huawei, Mate 10'u standart akıllı telefonlardan çok daha farklı bir noktaya konumlandırıyor. Dolayısıyla yayınlanan bir dakikalık videoda da bu yeteneklerden bahsediliyor.

Son olarak Twitter'da Huawei Mobile hesabı üzerinden paylaşılan videoda Mate 10'un bir akıllı telefon olmadığından bahsediliyor. Bir dakikalık bu videoda yeni telefonun görme, düşünme ve öğrenme gibi birçok yeteneğe sahip olduğu da özellikle belirtiliyor. Peki ama şirket bu cihazı nasıl tanımlıyor? Huawei, Mate 10 için "akıllı makine" ibaresini kullanıyor.

Şu ana kadar netleşen bilgiler ışığında Huawei Mate 10'un Kirin 960 yonga setiyle birlikte artırılmışgerçeklik gibi yüksek performans gerektiren durumlarda ön plana çıkacağını söylemek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >