Citroen C5'in yerine yeni sedan otomobil geliyor

Citroen Concept
Citroen Concept

Citroen, sedan otomobili C5'in yerini alacak yeni bir araç üzerinde çalıştığını açıkladı. Fransız otomotiv devi, geçtiğimiz yılın başında C5 modelinin üretimini durdurmuştu.

2001 yılında Citroen Xantia'nın yerini doldurmak üzere satışa sunulan C5, geçtiğimiz yıla kadar kesintisiz üretildi. Ancak SUV araçlara ilginin artmasıyla sedan segmentinde yaşanan daralma Citroen C5'i de etkiledi. 2017'nin başında üretimi son bulan araç artık Avrupa'da satılmıyor. Çin'de ise C6 adıyla satışı devam eden uzun versiyonu tüketicilerin ihtiyacını karşılayamayan C5, yakında yerini yepyeni bir modele bırakacak.

Citroen'in en çok satış yaptığı ikinci pazar olan Çin'de geçen yıl %47 satış kaybı yaşamaması, yeni bir sedan için yürütülen çalışmaların hızlanmasını sağladı. Konuyla ilgili Autocar sitesine açıklamada bulunan Fransız şirketin CEO'su Linda Jackson, segmentte fark yaratacak yeni bir sedan geliştirdiklerini doğruladı.

2016'da tanıtılan CXperience konseptinden izler taşıyacağı belirtilen C5 ve C6'nın halefi, Citroen'in hem Çin'deki sedan araç yelpazesini tazeliyecek hem de Avrupa'da filo satışlarını destekleyecek.

Ford Mondeo ve Volkswagen Passat ile rekabet etmek üzere geliştirilen Citroen'in yeni sedanı 2019 sonu veya 2020 başında satılmaya başlayacak. Aracın 2019 Paris Otomobil Fuarın'da görücüye çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >