Cristiano Ronaldo’ya FIFA çalımı: 'Oyundan silindi'

FIFA 19 materyallerinde Ronaldo dönemi sona erdi.

FIFA 18’den bu yana FIFA serisinin kapak yıldızı konumunda yer alan Cristiano Ronaldo, bir anlık bir kararla oyun materyallerin tamamından silindi. Yeni güncellemeyle birlikte Ronaldo’nun yerine Neymar, Kevin de Bruyne ve Paolo Dybala öne çıkarıldı. Peki Ronaldo neden devre dışı bırakıldı?

EA Sports’un yayınladığı, dünyanın en büyük ve en başarılı futbol oyun serisi FIFA’nın güncel versiyonu 19’a son gelen güncellemeyle birlikte oyunun kapak ve oyun içi görsellerinden Cristiano Ronaldo çıkarıldı. Konuya ilişkin taraflardan resmi bir açıklama gelmemiş olmasına karşın, EA’nin bu hamlesine neden olarak Ronaldo’nun taciz davası gösteriliyor.

FIFA 19'un oyun içi materyallerinde artık Kevin De Bruyne, Neymar ve Dybala yer alıyor.
FIFA 19'un oyun içi materyallerinde artık Kevin De Bruyne, Neymar ve Dybala yer alıyor.

Ronaldo materyallerde yer almıyor

Söz konusu iddia, 2017 yılında gün yüzüne çıkarılırken dava bugün halen geçerliliğini koruyor. 2019 yılında birçok farklı açıdan yeniden gündeme getirilen dava, Cristiano Ronaldo’nun kesin olarak suçlu olabileceğine dair ibareler içeriyor. Bu doğrultuda FIFA serisi de ‘imaj haklarını’ düşünerek Cristiano Ronaldo’yu materyallerden çıkardı.

Cristiano Ronaldo hayranlarının oyunu protesto edip etmeyeceğini ve FIFA’nın kararının ne kadar geçerli olacağını zaman gösterecek. Buna karşın FIFA şu an için Ronaldo ile görünmek istemiyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >