Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "cam filmi" açıklaması!

Cam filmi
Cam filmi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra "araçlara takılan cam filmlere kesilen cezalar hakkında" konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili gerekli mercilere talimat verdiği ifade ediliyor.

Cam filmi yasağının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından polis ekipleri sıkı denetimler gerçekleştirmeye başladı. Toplamda 5 milyondan fazla aracı kapsayan cam filmi yasağı sebebiyle sürücülere 301 TL ile 427 TL arasında ceza kesiliyor. Ancak bu noktada bir istisna da var elbette. Kendiliğinden filmi olan ve R43 ibaresi yer alan camlarda sürücülere ceza kesilmiyor.

Geçtiğimiz dönemlerde araçlardaki cam filmlerinin güvenlik gerekçesiyle kaldırılması gerektiği açıklanmıştı.
Geçtiğimiz dönemlerde araçlardaki cam filmlerinin güvenlik gerekçesiyle kaldırılması gerektiği açıklanmıştı.

Durum böyle olunca şimdiden birçok vatandaş ceza ödememek için cam filmlerini söktürmek için harekete geçmeye başladı. Hatta cam filmlerini tamamen söktürmek isteyen sürücüler sanayide kuyruk oluşturmaya başladı. Birkaç gün önce konuyla ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de açıklama yaptı. Açıklama metni şöyle:

  • Cam filmi her zaman yasaktı. Biz bu sene 26 Ekim'de kaldırmak üzere karar aldık. Emniyet Müdürlüğü yaptığımız görüşmelerde cam filmi konusunda hassasiyet gösterdi. Emniyet Müdürlüğü'nün terörle ilgili hassasiyetleri olmasaydı 26 Ekim'de cam filmi yasağı kalkacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cam filmi açıklaması!

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cam filmi yasağıyla ilgili konuştuğu belirtiliyor. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında aralara sonradan takılan cam filmlerine ilişkin kesilen cezalar konusunda "genelge yayınlayın, düzeltin bu işi" şeklinde açıklama yaptığı iddia ediliyor. Yani diğer bir değişle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mağduriyet oluşmaması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği talimatını verdiği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuyla ilgili çalışma yapacağı da ifade edilenler arasında. Üstelik MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine "ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili işlem yapılacak" şeklinde bilgi de verdiği bilinenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >