Detaylar ortaya çıkıyor: Mercedes AMG G65 Final Edition duyuruldu

Mercedes AMG G65 Final Edition duyuruldu.
Mercedes AMG G65 Final Edition duyuruldu.

Alman otomotiv devi Mercedes'in kendi modeli için üretilecek son ve en özel seriyi simgeleyen AMG G65 Final Edition modelini duyurdu. Sadece 65 adet üretilecek olan bu model, 310,233 Euro'luk fiyatıyla alıcılarını bekleyecek...

G65 Final Edition, 630 beygir gücünde olup 6 litrelik V12 motorundan güç alan ciddi seviyede başarılı bir performans vaadine sahip. Yedi aşamalı otomatik şanzıman ile eşleştirilen performans canavarı otomobil, 0'dan 100 km/sa hıza yalnızca 5.3 saniye içerisinde ulaşabiliyor. Aracın ulaşabileceği maksimum hız değeri ise 230 km/sa olacak şekilde tasarlanmış. Mercedes'in büyük bir özen ile ürettiği bu model, 21 inçlik çift kola sahip bronz renkli üzerine oturtulmuş. Araç, gümüş fren kaliperlerine ve yan bölümlerinde de AMG Sport şeritlerine sahip durumda. G65 Final Edition'ın mat bronz rengi, oldukça iyi tasarlanmış alt koruması ve tampon bileşenleri de kusursuz bir birlikteliğe işaret ediyor denilebilir.

Aracın birçok özelliği performansının hangi seviyelerde olduğuna işaret ederken tasarım konusundaki uzmanlık seviyesi de ciddi manada dikkat çekmeyi başarıyor. Dış aynalar ve stepne kapağının obsidyen siyah rengi kullanıcıların şıklıkla ilgili beklentilerini karşılayacak cinsten. Yine siyah örgü tasarımıyla bezenmiş radyatör ızgarası da ayrıca çevrelendiği mat bronz rengiyle bir bütünlük oluşturmayı başarıyor. Koruyucu dış şerit uçları ise parlak siyahla renklendirilerek kullanıcılara sunulmuş. AMG, karbon fiberden üretilmiş olan detay bileşenlerinin bronz renkte dekoratif dikişlere sahip olduğunu, tutacakta tırtıklı bir Edition yazısının yer aldığını ve paspasların köşelerinin de açık kahverengi deriden işlendiğini açıkladı.

G65 Final Edition’ın üretimi ve son rötuşları Avusturya/Graz‘da yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >