Devir değişti: BMW geleceğin otomobillerini üç boyutlu yazıcılarla üretecek

bmw 3d yazıcı araba üretimi
bmw 3d yazıcı araba üretimi

Alman otomobil üreticisi BMW, 45 milyon dolar yatırım yaparak üç boyutlu yazıcılarla otomobil üretimi için çok önemli bir adım attı.

Üç boyutlu yazıcılar, özel çizimler ve uygun malzemeler sayesinde birçok farklı hususta üretim gerçekleştirebiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle sağlık alanında bunun farklı örnekleri ortaya çıktı. Fakat BMW'nin üzerinde çalıştığı yeni sistem, üç boyutlu yazıcıların geleceği ve gelişimi için büyük önem arz ediyor. Alman üreticinin gelecekteki planı, üç boyutlu yazıcılarla seri bir şekilde otomobil üretimi gerçekleştirmek.
BMW elbette bu çalışmayı yalnızca kendisi gerçekleştirmiyor. Desktop Metal isimli şirkete ciddi bir yatırım yapan Alman otomobil üreticisi, baskı sürecini hızlandırabilecek her türlü çalışmaya açık durumda. Otomobillerdeki parçaların ayrı ayrı yazıcılardan hızlı bir şekilde üretilmesi durumunda üç boyutlu yazıcılar, otomobillerin üretimi konusunda sektörün yönünü değiştirebilir.
Desktop Metal'e tam olarak 45 milyon dolarlık yatırım yapan BMW, 75 kişilik özel ekiple, Ar-Ge çalışmalarını sürdürecek. Projeyle alakalı tüm çalışmalar Münih'teki departmanda gerçekleştirilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >