Devir teslim: Elon Musk, Tesla Yönetim Kurulu'nu Robyn Denholm'a bırakıyor

Elon Musk
Elon Musk

Ağustos'ta yaşanan gerilimin ardından ABD piyasalarını düzenleyen SEC ile anlaşmaya varan Elon Musk, Tesla'nın yönetim kurulundaki görevini bırakıyor. Bu koltuğa ise daha önce birçok farklı şirkette görev yapan deneyimli isim Robyn Denholm geçiyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla ve SpaceX gibi dev şirketlerin sahibi olan Elon Musk, sosyal medya hesaplarından (özellikle de Twitter'dan) yaptığı 'skandal' açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Birkaç ay önce manipülasyon yaparak yatırımcıları kandırdığı iddiasıyla gündeme gelen isim, SEC ile yapılan anlaşmayı kabul etmiş ve yönetim kurulu başkanlığını devredeceğini açıklamıştı. Yanlış anlaşılmasın; Musk, Tesla'nın CEO koltuğunda oturmaya devam edecek ama yönetim kurulu ünvanını kaybedecek. Peki ama Tesla'da yönetim kurulunun başına kim getiriliyor?

Elon Musk'ın koltuktan inmesiyle birlikte Tesla'da yönetim kurulunu Robyn Denholm devralıyor.
Elon Musk'ın koltuktan inmesiyle birlikte Tesla'da yönetim kurulunu Robyn Denholm devralıyor.

Görevi Robyn Denholm devralıyor

Elon Musk'ın, Tesla yönetim kurulundaki görevinden ayrılmasıyla birlikte buradaki koltuğu RobynDenholm devralıyor. Telstra isimli telekomünikasyon şirketinde görev alan Denholm, ihbar süresinin dolmasıyla birlikte Telstra'yı bırakarak Tesla'ya transfer olacak. Denholm'ün de konuyla alakalı bir açıklaması var elbette. Tam metin şu şekilde özetlenebilir:

  • Tesla'ya ve misyonuna inanıyorum. Elon Musk ve Tesla ekinine sürdürülebilir kazanç ve yatırımcıya daha fazla değer kazandırma hedefine ulaşmakta katkım olması için heyecanlanıyorum.

Elon Musk, Tesla'da CEO olarak devam ediyor ama alınan kararla birlikte yönetim kurulundan uzaklaştırılmış oluyor.
Elon Musk, Tesla'da CEO olarak devam ediyor ama alınan kararla birlikte yönetim kurulundan uzaklaştırılmış oluyor.

Elon Musk'ın Tesla yönetim kurulu başkanlığını bırakma hikâyesini de kısaca özetlemekte yarar var. Musk, Ağustos'ta Tesla'nın borsadan çekmeyi planladığını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında ABD piyasalarını düzenleyen SEC, Musk'a dava açmış ve 20 milyon dolar cezayla birlikte Musk'ın yönetim kurulundan ayrılmasıyla uzlaşılabileceği ifade etmişti. İstenen oldu ve Elon Musk şirketin yönetim kurulundan uzaklaşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >