Dijitalden ayrılma korkusu: Nomofobi sendromu

Her geçen gün artan sosyal medya bağımlılığı, beraberinde psikolojik sorunları da getiriyor.
Her geçen gün artan sosyal medya bağımlılığı, beraberinde psikolojik sorunları da getiriyor.

Değişen zamanla hızına ayak uydurulamayan teknoloji çağının getirdikleri, başa bela. Hiç kuşkusuz hayatın her alanında yanımızda olan teknolojinin sunduğu en popüler kaynaklardan internet, hayatın vazgeçilmezi durumunda. Yine hayatın en değerlileri olarak konumlanan telefonlar, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası durumunda.

Sabahları evden çıkmadan önce düzenli kullanmak zorunda kalınan ilaçlardan bile önce çantaya konan telefon bağımlılığı, toplumda da gittikçe artıyor. Bizden söylemesi; bu bağımlılık sizde nomofobi sendromuna neden olabilir.

Telefonunuzu evde unutmak en büyük korkularınızdan biriyse, siz de "nomofobik" olabilirsiniz.

Korunmak sizin elinizde!

                                    Akıllı telefon bağımlısı olmamak için, teknolojik cihazlarla kurduğunuz etkileşim oldukça önemli. Hayatınızın her alanında var olan akıllı telefon bağımlılığına yakalanmak da kurtulmak da sizin elinizde.
Korunmak sizin elinizde! Akıllı telefon bağımlısı olmamak için, teknolojik cihazlarla kurduğunuz etkileşim oldukça önemli. Hayatınızın her alanında var olan akıllı telefon bağımlılığına yakalanmak da kurtulmak da sizin elinizde.
İnternet aktif bir dost!

                                    Kendini yalnız hisseden çoğu insan, interneti kullanarak sosyalleşiyor. İnsanların dilediği an, dilediği yerde, dilediği kişiyle iletişime geçebiliyor olması, bağımlığı da arttırıyor.
İnternet aktif bir dost! Kendini yalnız hisseden çoğu insan, interneti kullanarak sosyalleşiyor. İnsanların dilediği an, dilediği yerde, dilediği kişiyle iletişime geçebiliyor olması, bağımlığı da arttırıyor.
Nomofobi belirtileri

                                    Gün içinde yedi saatten fazla akıllı telefon kullanıyor, cihazdan uzak olduğunuz zamanlarda huzursuzluk, anksiyete hissediyorsanız bir mobil bağımlısı olabilirsiniz.
Nomofobi belirtileri Gün içinde yedi saatten fazla akıllı telefon kullanıyor, cihazdan uzak olduğunuz zamanlarda huzursuzluk, anksiyete hissediyorsanız bir mobil bağımlısı olabilirsiniz.
Telefon yokken, endişe büyük!

                                    Uzmanlar bu hastalığın cep telefonu kullanıcılarının yüzde 53'ünü etkileyebildiğini söylüyor. Erkeklerin yüzde 58'i, kadınlarınsa yüzde 48'i şarjları ya da kontörleri bittiğinde fazlasıyla endişeleniyor.
Telefon yokken, endişe büyük! Uzmanlar bu hastalığın cep telefonu kullanıcılarının yüzde 53'ünü etkileyebildiğini söylüyor. Erkeklerin yüzde 58'i, kadınlarınsa yüzde 48'i şarjları ya da kontörleri bittiğinde fazlasıyla endişeleniyor.
İki kişiden biri telefonunu asla kapatmıyor

                                    Araştırmaya göre, her iki kişiden biri telefonunu asla kapatmıyor ve her 10 kişiden biri, her zaman ulaşılabilir olmak istediğini belirtiyor.
İki kişiden biri telefonunu asla kapatmıyor Araştırmaya göre, her iki kişiden biri telefonunu asla kapatmıyor ve her 10 kişiden biri, her zaman ulaşılabilir olmak istediğini belirtiyor.
Aileye yakın olma isteği

                                    İngiltere'de 2100 cep telefonu kullanıcısı üzerinde yapılan araştırmaya göre, akıllı telefonlara bağımlılık aile ve arkadaşlarla yakın olma isteğinden kaynaklanıyor.
Aileye yakın olma isteği İngiltere'de 2100 cep telefonu kullanıcısı üzerinde yapılan araştırmaya göre, akıllı telefonlara bağımlılık aile ve arkadaşlarla yakın olma isteğinden kaynaklanıyor.
Nomofobi nedir?

                                    Nomofobi, teknolojiyle beraber hızla gelişen iletişimden uzak kalma korkusuna denir. Akıllı telefonlardan uzak kalındığında oluşan gerginlik ve tedirginliktir.
Nomofobi nedir? Nomofobi, teknolojiyle beraber hızla gelişen iletişimden uzak kalma korkusuna denir. Akıllı telefonlardan uzak kalındığında oluşan gerginlik ve tedirginliktir.
Dikkat, nomofobi!

                                    Çağın yeni fobisi olarak anılan ve İngilizce "no mobile phobia" kelimelerinden türetilen nomofobi, cep telefonuyla iletişim olanağından uzak kalma korkusu olarak tanımlanıyor.
Dikkat, nomofobi! Çağın yeni fobisi olarak anılan ve İngilizce "no mobile phobia" kelimelerinden türetilen nomofobi, cep telefonuyla iletişim olanağından uzak kalma korkusu olarak tanımlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >