Diş fırçalamayı yalnızca 3 saniyeye indiren mucizevi cihaz: Unico

Unico'dan 'hayat kurtaran' icat!
Unico'dan 'hayat kurtaran' icat!

Diş fırçalarken sıkılan ya da bu işlemi zahmetli bulan kullanıcılar için geliştirilen otomatik diş fırçası büyük ilgi uyandırdı. Zaman tasarrufu konusunda iddialı olan cihaz diş fırçalamayı göz açıp kapama süresine indirgeyebiliyor.

Diş fırçalamanın insan için önemini net olarak bilen bilim insanları bu önemin üzerinden araştırmalarını da planlamaya çalışıyor. Diş hekimlerinin yemek sonrası en az 2-3 dakika yapılması gerektiğini söylediği diş fırçalama işlemi birçok insan için ciddi bir zahmet olarak değerlendiriliyor. Öneminin bilinmesiyle birlikte 'üşengeçlik', insanları bu eylemden alıkonmak zorunda bile bırakabiliyor. Unico ismindeki teknolojik diş fırçası, üşengeçlik kaynaklı sorunu çözmek konusunda iddialı. Yalnızca 3 saniye içerisinde gereken ağız bakımını yapan cihaz, 'kurtarıcı' olarak nitelendiriliyor.

Unico isimli diş fırçası, iki farklı kısımdan oluşuyor. Ağza sokulan parça, görünüm olarak dişçilerin kullandığı diş kalıplarını ciddi manada andırıyor. İç kısmında küçük fırçacıklar da barındıran cihaz, ciddi bir tasarıma sahip durumda. Dışarda yer alan parça bu fırçaların motorlarını çalıştıran batarya ve diş macununu da depoluyor.

Cihaz, oldukça kompakt bir tasarıma sahip.
Cihaz, oldukça kompakt bir tasarıma sahip.

Fırça ağza yerleştirilip çalıştırıldığında küçük fırça parçaları çokyüksekbirfrekanstatitreştirip döndürmesini sağlıyor. Ağız parçasındaki ince kanallardan çıkan diş macunu da dokunmadan 3 saniye içinde hijyenişleminin gerçekleştirilmesini sağlamış oluyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >