Disney’den Netflix’e daha ucuz alternatif platform

Netflix vs. Disney.
Netflix vs. Disney.

Disney, kendi alanında rakipsiz olmasıyla kârına kâr kâr katan Netflix’e tehdit oluşturmak konusunda kararlı. Disney, yeni yayın servisiyle Netflix gibi bir platformu ondan daha ucuza sunma vaadini taşıyor…

İlk etapta yalnızca Disney içeriklerinin yer alacağı servis, Disney’in yapımlarına gösterilen ilgi ve sevgiyi değerlendirmek konusunda ciddi bir potansiyele sahip. Disney içeriklerinin ardından kısa süre içerisinde daha fazla sayıda daha farklı içeriklere sahip olacak platform, Disney CEO’su Robert A. Iger tarafından duyuruldu. Iger açıklamasında, platformun Netflix’ten çok daha düşük maliyetlerle kullanıcı bekleyeceğini ilan etti. Temel amacın kullanıcılara sunulacak keyfin düşük bedellerle de olabileceğini göstermek olduğunu belirten Iger, servisteki tüm içeriklerin yüksek kalitede yayınlanacağının da altını çizdi.

Netflix, ülkemizde 15.99 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı bulurken ABD’li şirketin Türkiye pazarında nasıl bir ilgiyle karşılaşacağı da merakla bekleniyor. Daha fazla sayıda geleneksel yayıncının kendi çevrimiçi yayın servislerini kurmaya başladığı bugünlerde, Netflix ürettiği ve dünya çapında alıcı bulan orijinal içeriklere ciddi bir mesai harcıyor. Disney’in bu yeni servisinin 2019 yılı başında başlatması ve yapımcılığı bulunan tüm içerikleri Netflix’ten çekmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >