Doğal afet, o uygulamanın kaderini değiştirdi

Doğal afet, Zello uygulamasını AppStore'da birinci sıraya yerleştirdi.
Doğal afet, Zello uygulamasını AppStore'da birinci sıraya yerleştirdi.

Ücretsiz olarak ulaşılabilen Zello uygulaması, Apple’ın uygulama mağazası AppStore üzerinde en popüler birinci uygulama konumuna yükseldi. İrma Kasırgası nedeniyle çok sayıda kullanıcının uygulamayı indirip kullanmaya başlaması AppStore’daki dengeleri de değiştirmiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri, yoğun bir şekilde kasırga, hortum gibi oldukça şiddetli doğal afetlerle karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Teksas’ta yer yerinden oynatan, 190 milyar dolarlık telafisi oldukça güç hasarlar meydana getiren Harvey Kasırgası’nın etkileri halen sona ermiş değil. Şu an ise ülke tarihinin en büyük hasarı bırakabilecek kasırgası olma ihtimali bulunan İrma Kasırgası tedirginlikle takip ediliyor.

Küba ve Karayipler içerisinde yoğun şekilde hissedilebilen kasırga Florida’ya doğru yön değiştirirse, oluşabilecek yıkımın maliyeti 200 milyar doları aşabilir. Saatte 295 kilometrelik müthiş bir hıza ulaşan kasırga, bir telsiz uygulaması olarak çok da popüler sayılmayacak Zello’yu yeniden bir numaraya yerleştirmeyi başardı. Uygulama, operatör ya da Wi-Fi ağına bağlı olduğunuz sürece telsiz ve çift yönlü radyo olarak hızlı ve kesintisiz bir konuşma imkânı sağlıyor.

Zello’yu akıllı telefonuna indiren kullanıcılar kanallara girebiliyor, anlık olarak sesli mesaj veya fotoğraf gönderebilme şansına sahip oluyor. Zello’nun ücretsiz sürümü, özellikle reklamsız bir uygulama olması itibarıyla kişisel kullanım için gayet uygun gözüküyor. Zello’nun iş amaçlı geliştirilmiş şekli ZelloWork ise ücretli olarak şirketler tarafından kullanılabilir durumda…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >