Doğubank'ta iPhone siparişleri askıya alındı!

Doğubank
Doğubank

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında elektronik ürünlerin merkezi olarak görülen şirketler boykot desteğini gösteriyor. Türkiye'de elektronik satıcıları arasında akla ilk olarak gelen çalışma hanlarından biri olan Doğubank'ta iPhone satışları askıya alındı.

Ekonomik ambargo karşısında hemen her gün önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklayarak yerli üretimin önemine vurgu yapmıştı.

Bu açıklama sonrasında vatandaşlar ABD ürünlerini boykot etmeye başlarken, tepkiler her geçen gün daha da büyüyor. Son olarak İstanbul'da elektronik ürünlerin merkezi konumundaki Doğubank'ta iPhone satışları askıya alındı!

Boykot çağrısı sonrasında Doğubank'ta iPhone'ların satışları askıya alınmış durumda.
Boykot çağrısı sonrasında Doğubank'ta iPhone'ların satışları askıya alınmış durumda.

Siparişler iptal ediliyor!

Esnafın aktardığı bilgiler, Doğubank'taki üç büyük ithalatçının toplamda 50 milyon dolarlık iPhone siparişini iptal ettiği yönünde.

Fırsatçı şirketler ise bu durumdan pay çıkarabilmek adına ürünleri depolarda bekletip bayram sonrasında satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Böylece bayram sonrasında zam uygulanması beklenen elektronik ürünlerin daha yüksek fiyatlara satılması amaçlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >