Dünya devinin hesabı dolandırıcıların eline geçti

Bitcoin dolandırıcılarının son kurbanı Google oldu.
Bitcoin dolandırıcılarının son kurbanı Google oldu.

G-Suite Twitter hesabı, Bitcoin dolandırıcılarının hedefi oldu. Google'ın kurumsal işletmeler için piyasaya sürdüğü G-Suite ait hesap şimdiye kadar ele geçirilen en büyük Twitter profili olarak tarihe geçti.

Google’ın kobi ve kurumsal işletmelerin ofis işlemlerini kolaylaştırmak için piyasaya sürdüğü G-Suite Bitcoin dolandırıcılarının eline geçti.

Daha önce Elon Musk gibi isimlerin ünlerinden yararlanmaya çalışan dolandırıcılar, son zamanlarda önemli markaların resmi hesaplarını ele geçirme ve buradan sahte mesajlar yayma yolunu seçmişti.

G-Suite'in Twitter tarafından onaylanmış resmi hesabından atılan sahte twit dolandırıcılığı ortaya çıkardı.

Bitcoin ile tuzak kurdular

Ancak bu twit hesabı ele geçiren dolandırıcılar tarafından atılmıştı ve sahte bir siteye yönlendirme yapıyordu. Durumu fark eden yetkililer hesabı yeniden kontrol altına alarak atılan twiti sildi.

Atılan sahte twitin yönlendirme yaptığı m-tesla.pw sitesi erişime kapatıldı ancak şu ana kadar kaç kişinin bu twit nedeniyle dolandırıcıların tuzağına düştüğü bilinmiyor.

  • Google G-Suite Twitter hesabına yapılan saldırı, mikro blog servisinin aksi yöndeki iddiasına rağmen, kripto para dolandırıcılarıyla mücadele konusunda pek fazla mesafe katedemediğini gösteriyor.

Dev şirketler dijital dolandırıcıların hedefinde

ABD’li perakende devi Target mağazalarının 1000'den fazla şubesi bulunuyor.
ABD’li perakende devi Target mağazalarının 1000'den fazla şubesi bulunuyor.

ABD’nin ünlü perakende zincirlerinden Target’ın Twitter hesabı da kısa süre önce benzer bir saldırının hedefi olmuştu. Bu saldırının ardından Twitter tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, kripto para dolandırıcılarına karşı alınan önlemlerin sıklaştığı ve gelecekte bu tarz olayların tekrarlanmasını engellemek adına yatırımların sürdüğü belirtildi.

Twitter saldırıları doğruladı

Twitter geçtiğimiz aylarda 3,5 milyon Twitter kullanıcısının özel mesajlarının okunmuş olabileceğini düşündüklerini açıklmaıştı.
Twitter geçtiğimiz aylarda 3,5 milyon Twitter kullanıcısının özel mesajlarının okunmuş olabileceğini düşündüklerini açıklmaıştı.

Target saldırısının ortaya çıkmasının ardından Twitter; başka hesapların da ele geçirildiğine dair bilgilere ulaştığını belirtse de, ancak bu hesapların hangileri olduğu konusunda bilgi vermedi.

Google G-Suite nedir?

Google Suite kurumsal kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor.
Google Suite kurumsal kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor.

Google’ın kobi ve işletmeleri hedeflediği, tüm hizmetleri kapsayan G-Suite iletişim, depolama, organizasyon ve çalışma altyapısını her yerden yönetmenize olanak tanıyor. Öncesinde bu hizmeti Google Apps adı altında sunan Google, kendi içerisinde yaptığı format ve isim değişikliği ile şirketlerin işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google araçlarını ücretsiz olarak kullanabildiğimiz gibi, G-Suite avantajından yararlanarak daha gelişmiş özelliklere sahip olmak mümkün.

Ne işe yarar?

Tamamen bulut tabanlı bir hizmet olarak tasarlanan G-Suite gelişmiş Google Drive, Google Dökümanlar, Hangouts, Konferans ve toplantılar, profesyonel Gmail e-posta hizmetlerini barındırmaktadır.

Standart araçların aksine G-Suite müşterilerine;

Tüm cihazlardan erişim

• Çevrimdışı destek ile internetsiz içerik görüntüleme

Kurumsal ek hizmet,

Alan adına kayıtlı profesyonel e-posta,

• Gmail ve Drive ek depolama,

• Telefon ve mail desteği

Microsoft Outlook ile birlikte çalışma,

• Gelişmiş güvenlik ve kullanıcı hesaplarında tamyönetim olanaklarını sunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >