Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos'un yatırım yaptığı 10 proje

Jeff Bezos
Jeff Bezos

Jeff Bezos, geçen sene olduğu gibi bu sene Ekim'de açıklanan rapora göre de dünyanın en zengin kişisi. Kendisi daha çok Amazon sayesinde bilinse de aslında irili-ufaklı birçok şirkete yatırım sunuyor. Peki ama Jeff Bezos'un yatırım yaptığı projeler hangileri?

Yüz yılı aşkın geçmişiyle dünyanın en köklü dergilerinden biri olan Forbes, her yıl 'dünyanın en zengin kişilerini' açıklıyor. Ekim 2018 itibariyle yapılan araştırmalar ise, son yıllarda sıkça karşılaştığımız gibi Jeff Bezos'u işaret ediyor. Bezos, aslında daha çok Amazon sayesinde bilinse de aslında birçok farklı şirkete sahip. Dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de yapılan çok fazla yatırım var. Biz de başarılı iş adamının pek duyurmadığı ama yatırım yapmaya devam ettiği projeleri bir araya getirdik.

Mindstrong Health
Mindstrong Health, temelde daha iyi bir beyin sağlığı için hizmet veriyor. Evet; karmaşık gibi görülebilir ama aslında hedef basit. Bu şirket, geliştirdiği bir mobil uygulamayla kullanıcının depresyona girip girmeyeceğini önceden elde ettiği verilerle ölçmeyi planlıyor. Hatta çoğu kaynakta da bu tanımlamayla yer alıyor. Bezos'un 2018'de Mindstrong Health'a yaptığı yatırım ise 15 milyon dolar seviyesinde.
Mindstrong Health Mindstrong Health, temelde daha iyi bir beyin sağlığı için hizmet veriyor. Evet; karmaşık gibi görülebilir ama aslında hedef basit. Bu şirket, geliştirdiği bir mobil uygulamayla kullanıcının depresyona girip girmeyeceğini önceden elde ettiği verilerle ölçmeyi planlıyor. Hatta çoğu kaynakta da bu tanımlamayla yer alıyor. Bezos'un 2018'de Mindstrong Health'a yaptığı yatırım ise 15 milyon dolar seviyesinde.
EverFi
Bundan 10 yıl önce kurulan EverFi ise Bezos'un yatırım yaptığı onlarca şirketten biri. Eğitim alanında hizmet veren EverFi, çevrimiçi alanda eğitim ve öğretimi yaymayı amaçlıyor. Hatta bunu finansal ve kurumsal olarak da yürütmeyi planlıyor. Jeff Bezos'un yalnızca 2017'de bu şirkete yaptığı yatırım ise 160 milyon dolar civarında.
EverFi Bundan 10 yıl önce kurulan EverFi ise Bezos'un yatırım yaptığı onlarca şirketten biri. Eğitim alanında hizmet veren EverFi, çevrimiçi alanda eğitim ve öğretimi yaymayı amaçlıyor. Hatta bunu finansal ve kurumsal olarak da yürütmeyi planlıyor. Jeff Bezos'un yalnızca 2017'de bu şirkete yaptığı yatırım ise 160 milyon dolar civarında.
Breakthrough Energy Ventures
Breakthrough Energy Ventures, Bezos ve diğer birçok iş adamının dikkatini çeken bir şirket. Bu girişim sermayesi şirketi aslında Bill Gates başta olmak üzere Jack Ma ve John Doerr gibi önemli isimlerden de yatırım alıyor. Özellikle enerji koalisyonunun kurulması ve iklim değişiklikleriyle mücadele konusunda Breakthrough Energy Ventures'un önemli adımlar attığını eklemek gerekiyor.
Breakthrough Energy Ventures Breakthrough Energy Ventures, Bezos ve diğer birçok iş adamının dikkatini çeken bir şirket. Bu girişim sermayesi şirketi aslında Bill Gates başta olmak üzere Jack Ma ve John Doerr gibi önemli isimlerden de yatırım alıyor. Özellikle enerji koalisyonunun kurulması ve iklim değişiklikleriyle mücadele konusunda Breakthrough Energy Ventures'un önemli adımlar attığını eklemek gerekiyor.
General Assembly
Ortak çalışma alanı olarak faaliyet gösteren General Assembly, aslında bu sene içinde çevrimiçi ders ve kurs anlamında da önemli aşamalar kaydetti. Ayrıca şu anda hem teknoloji hem de tasarım alanlarında çalışmalar yürüten birçok farklı kişi için kariyer hedeflerini yönlendirme konusunda büyük önem taşıyor.
General Assembly Ortak çalışma alanı olarak faaliyet gösteren General Assembly, aslında bu sene içinde çevrimiçi ders ve kurs anlamında da önemli aşamalar kaydetti. Ayrıca şu anda hem teknoloji hem de tasarım alanlarında çalışmalar yürüten birçok farklı kişi için kariyer hedeflerini yönlendirme konusunda büyük önem taşıyor.
Domo
Bu sene yatırım yapılan önemli projelerden biri de Domo. Akıllı telefon uygulaması şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan Domo, işletmeleri uzaktan yönetmeye odaklanıyor. Bezos'un destek sağladığı projelerden biri de bu.
Domo Bu sene yatırım yapılan önemli projelerden biri de Domo. Akıllı telefon uygulaması şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan Domo, işletmeleri uzaktan yönetmeye odaklanıyor. Bezos'un destek sağladığı projelerden biri de bu.
MakerBot
MakerBot, özellikle 3D baskı konusunda salf malzeme fiyatlarını azaltmayı amaçlıyor. Özellikle 3D baskı teknolojilerinin gelecek yıllarda daha popüler hale geleceği düşünüldüğünde MakerBot'un amacı daha net şekilde ortaya çıkıyor.
MakerBot MakerBot, özellikle 3D baskı konusunda salf malzeme fiyatlarını azaltmayı amaçlıyor. Özellikle 3D baskı teknolojilerinin gelecek yıllarda daha popüler hale geleceği düşünüldüğünde MakerBot'un amacı daha net şekilde ortaya çıkıyor.
Uber
Başta SoftBank, Morgan Stanley ve Toyota gibi şirketlerden aldığı fonlarla önemli bir değere erişen Uber'i aslında Bezos da önemli oranda destekliyor.
Uber Başta SoftBank, Morgan Stanley ve Toyota gibi şirketlerden aldığı fonlarla önemli bir değere erişen Uber'i aslında Bezos da önemli oranda destekliyor.
Fundbox
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin hızlı şekilde krediye erişmesi için uygun imkanları sağlayan Fundbox, yine Jeff Bezos tarafından desteklenen projelerden biri.
Fundbox Küçük ve orta ölçekli işletmelerin hızlı şekilde krediye erişmesi için uygun imkanları sağlayan Fundbox, yine Jeff Bezos tarafından desteklenen projelerden biri.
Airbnb
Toplamda 80 bini aşkın şehirde hizmet veren Airbnb, paylaşımlı alan kullanımı denildiğinde akla ilk gelen servislerden biri. Bezos, bu şirkete şu ana kadar toplamda 112 milyon dolar yatırım yapmış durumda.
Airbnb Toplamda 80 bini aşkın şehirde hizmet veren Airbnb, paylaşımlı alan kullanımı denildiğinde akla ilk gelen servislerden biri. Bezos, bu şirkete şu ana kadar toplamda 112 milyon dolar yatırım yapmış durumda.
NextDoor
Son olarak NextDoor'dan da bahsetmek gerekiyor. Tamamen davetiye sistemiyle çalışan ücretsiz bir sosyal ağ olarak bilinen NextDoor, kitleleri bir araya getiriyor.
NextDoor Son olarak NextDoor'dan da bahsetmek gerekiyor. Tamamen davetiye sistemiyle çalışan ücretsiz bir sosyal ağ olarak bilinen NextDoor, kitleleri bir araya getiriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >