Elon Musk açıkladı: İlk Ay turisti kim olacak?

​Elon Musk açıkladı: İlk Ay turisti kim olacak?
​Elon Musk açıkladı: İlk Ay turisti kim olacak?

SpaceX ile tarihe geçecek uzay hamlelerine imza atan ve alanında ‘rakipsiz’ konuma gelmeyi başaran Elon Musk oldukça önemli açıklamalarda bulundu. SpaceX ile Ay’a gönderilecek ilk ismi açıklayan Musk, birçok insanın da Ay’a gitmek için sırada olduğunu ifade etti.

Tesla ve SpaceX yatırımlarıyla teknoloji dünyasının en dikkat çekici isimlerinden biri olmayı başaran Elon Musk, özellikle SpaceX tarafında tarihi uzay hamleleri yapmaktan geri durmuyor. Musk, yaptığı açıklamayla devasa boyutlara sahip uzay gemisi BFR’ı yeniden tanıtıp şirketinin Ay’a düzenleyeceği ilk insanlı görevi de detaylandırdı. Hayatının en özel, en önemli yolculuğuna çıkacak olan ve bu yolculuk için servet harcamaktan da geri durmayan Yusaku Maezawa, birçok insanın hayalini kurduğu etkinliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Maezawa'nın serveti 2.9 milyar dolar seviyesinde

Japonya’da girişimcilik yapan 42 yaşındaki iş insanı Yusaku Maezawa, Japon giyim markası Zozotown ile en büyük yatırımlarını oluştururken Forbes verilerine göre 2.9 milyar dolarlık bir servete sahip. Kendini ‘sanat koleksiyoncusu’ olarak nitelendiren Maezawa, Jean-Michel Basquiat tarafından 1982 yılında çizilen bir tabloyu geçtiğimiz yıl içerisinde tam 110 milyon dolarlık bedelle satın almış ve birçok insanı şaşırtmayı başarmıştı.

BFR'ın 2023 uçuşu için tüm biletler satın alındı

Japon turist Yusaku Maezawa, Ay’a gitmek istemesinin temel nedenini ‘sanat sevgisi’ olarak tanımlıyor. #dearMoon isimli bir proje başlatan Maezawa, 2023'te kendisiyle beraber 8 farklı sanatçıyı da Ay'a götürmek istiyor. Maezawa bu isimlerin ressam, müzisyen, mimar, heykeltıraş, yönetmen veya moda tasarımcısı olabileceğini söylüyor. 42 yaşındaki milyarder, aynı zamanda BFR'ın 2023 uçuşu için tüm koltukları satın almış. Yani beraberinde götüreceği sanatçılar yolculuk için herhangi bir ücret ödemeyecek. Maezawa’ya göre Ay yolculuğu sonrası tasarım ve üretim zekası, yeni fikirler üretme yatkınlığı büyük ölçüde artacak…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >