Elon Musk interneti de ucuzlatıyor: Küresel internet hamlesi!

Elon Musk.
Elon Musk.

Elon Musk'ın kurucuları arasında bulunduğu dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan SpaceX, küresel internet tanımı için çalışmalarına hız verdi.

Kurucuları arasında Elon Musk'ın da yer aldığı, teknoloji konusunda sürekli çığır açmaktan geri durmayan SpaceX, küresel internet sağlayıcısı olma misyonu için çalışmalarını hızlandırdı. İlk kez 3 yıl önce ilan edilen proje için bu hafta içerisinde ilk test uyduları fırlatılabilir.

Bir roketle uzaya gönderilecek!

Microsat 2a ve 2b adı verilen prototip uzay araçları Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Üssü'nde yükleme için hazırlanmaya başladı. Hafta içerisinde, Paz adı verilen ve yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki İspanyol radar gözlem uydusu yeniden kullanılacak bir Falcon 9 roket ile uzaya gönderilecek.

Düşük maliyetli internet artık çok kolay!

Yer istasyonu ile arasına radyo iletişim ağı testi yapılması için gönderilecek olan uydu eğer başarılı olmayı başarırsa Starlink isimli uydu takım yıldızı, dünya üzerinde düşük maliyetli internet erişimi sağlamış olacak. SpaceX'in rakibi OneWeb ise bu yıl içinde Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nden lisans alarak en kısa sürede faaliyete geçmeyi planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >