Elon Musk, Los Angeles'ta inşa edilen tünelin videosunu paylaştı

Los Angeles tünelleri.
Los Angeles tünelleri.

Elon Musk, Twitter hesabından paylaştığı 30 saniyelik videoda The Boring Company'nin inşa ettiği 'rahatsız edici uzunluktaki' Los Angeles tünelini gösteriyor. Gelecek ay tamamlanacak tünelin son görüntüleri ve ayrıntıları haberimizde:

SpaceX, Tesla ve The Boring Company'nin sahibi Elon Musk, sosyal medya paylaşımlarıyla gündem belirlemeye devam ediyor. Musk, Boring Company'nin Los Angeles'ta çalışmaları devam eden tüneliyle alakalı yeni bir video paylaştı.

Açılışa (10 Aralık) kısa bir süre kala paylaşılan bu video aslında tünelin mevcut durumu ve uzunluğunun gözükmesi açısından büyük önem taşıyor. Tünelin hızlandırılmış videosu bile 30 saniyeden daha uzun sürüyor.

Tünelin uzunluğu 2 mili buluyor

Musk bu tüneli aslında 'rahatsız edici uzunlukta' şeklinde tanımlıyor. Geçen sene inşaatına başlanan 2 mil (3.2 km) uzunluğundaki bu tünel, aslında Chicago ve Washington DC'de inşa edilecek tüneller için de bir örnek teşkil ediyor.

Los Angeles'ta inşa edilen bu tünel toplamda 2 mil uzunluğunda; bu da aslında 3.2 km anlamına geliyor.
Los Angeles'ta inşa edilen bu tünel toplamda 2 mil uzunluğunda; bu da aslında 3.2 km anlamına geliyor.

The Boring Company neler yapıyor?

Elon Musk, Hyperloop isimli ulaşım sistemi sayesinde bir ağoluşturmayı öngörüyor. Şehirler arasındaki ulaşımın çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için oluşturulan bu tünellerin aslında şehirlerin birbirine bağlanması açısından önemi büyük.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >