Elon Musk, 'Mars yolculuğunun' bedelini açıkladı: '500.000$'

Elon Musk, olası bir Mars yolculuğunun bedelini açıkladı.

Özel çalışmalarıyla, Mars’a yolculuk hayalini daha gerçekçi bir hale büründürmeyi başaran Elon Musk, farklı detaylarla heyecan dozunu artırıyor. Musk, muhtemel bilet fiyatı üzerine açıklamalarda bulundu…

Elon Musk, Uzay konusundaki hayallerini gerçekçi kılmaya çalışıyor. SpaceX ile, NASA dışında bir şirket için hayal edilmesi bile güç birçok zorluğun üstesinden gelmeyi başaran Elon Musk için en büyük hedef konumunda Mars yer alıyor. Yaptığı her açıklamada mutlaka özel göndermelerle değindiği Mars’a dair hayallerini anlatan Musk, bir gün ‘o gezegene’ yerleşeceği konusunda çok ümitli.

Elon Musk'ın Mars ve Uzay yolculuklarını temsil eden illustrasyon.
Elon Musk'ın Mars ve Uzay yolculuklarını temsil eden illustrasyon.

Elon Musk’ın en büyük hayalini gerçekleştirmek konusunda oldukça makul bir yönerge hazırladığı herkes tarafından biliniyor. İşin edebi kısmında gayet başarılı olan dahi CEO, son kertede maliyet senaryoları üzerinde de zaman harcıyor.

Elon Musk'ın Mars hayali gerçeğe dönüşmek üzere.
Elon Musk'ın Mars hayali gerçeğe dönüşmek üzere.

Sorulara Twitter üzerinden cevap veriyor

SpaceX’in Mars’a yolculuk için tasarladığı devasa uzay gemisi Starship’in çalışmalarını yoğunlaştırmasıyla, Elon Musk’a yöneltilen soruların çeşitliliği de arttı. Şirket CEO’su Musk, Twitter hesabı üzerinden birçok soruya titizlikle cevap verirken bir yandan da gelecek hedeflerini Twitter’a not düşüyor diyebiliriz.

SpaceX'in Starship'i büyük bir güç ve özel tasarım özelliklerine sahip durumda.
SpaceX'in Starship'i büyük bir güç ve özel tasarım özelliklerine sahip durumda.

100.000 dolar seviyesine inecek

Kendisi işaret edilerek paylaşılan ‘Sizce, Mars/Ay yolculuklarının tahmini bedeli ne olacak?’ sorusunu cevaplayan Musk, yaklaşık 500.000 dolar civarında bir bedelden bahsetti. Musk'ın ifadesine göre, bir gün bu yolculukların bedeli 500.000 dolardan çok daha az olacak hatta 100.000 dolardan bile az olacağı günler gelecek ve insanlar Dünya'daki evlerini satıp Mars'a yerleşmeye karar verebilecek.

Elon Musk’ın seyahat öngörüleri gerçekleşir mi bilinmez ama kendisini bir gün Mars’ta görmek bizim için şaşırtıcı olmayacak gibi…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >