Elon Musk, SpaceX'in yeni uzay kıyafetini tanıttı

SpaceX Uzay kıyafeti
SpaceX Uzay kıyafeti

Uzay alanında çalışmalar yapan Amerikan merkezli şirket SpaceX, adını duyurmaya devam ediyor. Elon Musk’ın yaptığı son paylaşımda SpaceX astronotlarının giyeceği kıyafet, takipçiler için fotoğraflandı.

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla adını tüm dünyaya gururla duyurmayı başaran SpaceX, Elon Musk gibi bir CEO’nun elinde olmanın da avantajını yaşıyor. Çünkü Musk’ın, başında bulunduğu şirketlere adından dolayı artı puan kazandırdığına hiç şüphe yok.

SpaceX’in ilk kez denediği ve başarılı olduğu bir çalışma var: Yenilenebilir roket. Şirket bu çalışmayla kullanılan bir roketi yeniden kullanmayı sağlayarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Elon Musk tarafından Instagram üzerinden paylaşılan SpaceX kıyafeti ise oldukça sade ve şık denecek kadar güzel tasarlanmış. Hatta paylaşıma ilk bakışta bilim kurgu film setinden bir kare sanabilirsiniz. Kıyafetin üzerine yer alan ve anlam vermekte zorlandığımız çizgiler ise kıyafete gizemli bir hava katmış. Önceki astronot kıyafetlerine göre daha sık bir yapıda şişkinlikten uzak olduğu da net olarak görülüyor.

Ocak 2017'de tanıtılan yeni Boeing tasarımı NASA kıyafetleriyle de benzerlik gösteren kıyafet 3 saat önce paylaşılmasına rağmen daha şimdiden 200 bine yakın beğeni almayı başardı.

Sizce SpaceX mürettebatının yeni kıyafetini nasıl buldunuz? Boeng kıyafetleriyle kıyasladığınızda hangisini tercih edersiniz?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >