Elon Musk tarih verdi: Yolcu uçakları değişiyor

Elon Musk
Elon Musk

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su olan milyarder işadamı Elon Musk bu sefer elektrikli uçaklar ile ilgili yaptığı açıklama ile gündemde. Özel Uzay şirketi SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk elektrikli uçaklar için tarih verdi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su olan milyarder işadamı Elon Musk bu sefer elektrikli uçaklar ile ilgili yaptığı açıklama çok konuşuluyor.

Servetinin hatırı sayılır bir bölümünü Tesla ve özel uzay şirketi SpaceX'e ayıran Musk uçakların da otomobiller gibi evrim geçireceği görüşünde.

Mikro blog platformu Twitter üzerinde Ninja isimli bir kullanıcıya cevap veren Musk, elektrikli uçakların 5 yıl içinde göklerde olacağını iddia etti.

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk kimdir?

Elon Musk 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’da doğdu. Aynı anda hem Güney Afrika hem Kanada hem de ABD vatandaşı. SpaceX ve Tesla’nın kurucusu, baş mühendisi ve CEO’su olan Musk, 2016 yılında dünyanın en güçlü 21. insanı seçildi. Bu sıranın her geçen yıl biraz daha zirveye doğru gideceğinden şüphemiz yok.

Şubat 2018 itibarıyla 20.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 53. insanı.

Güney Afrika’nın Pretoria kentinde doğan Musk, bilgisayar programlamayı 12 yaşında kendi kendine öğrendi. 17 yaşındayken Kanada’da Queen’s University’de okumaya giden Musk, daha sonra Pennsylavania Üniversitesi’ne geçiş yaptı ve burada iktisat ve fizik okudu. Stanford Üniversitesi’nde başladığı fizik doktorasını, girişimcilik kariyeri için 1995’te yarıda bıraktı.

İlk olarak Zip2 adında bir yazılım şirketi kurdu ve Compaq’a 340 milyon dolara sattı.

Daha sonra online ödeme şirketi X.com’u kurdu. X.com, Confinity ile birleşerek Paypal.com haline dönüştü. Paypal, 2002 yılında eBay’e 1.5 milyar dolara satıldı.

2002’nin Mayıs ayında Musk, SpaceX adlı uzaycılık şirketini kurdu. Burada hala CEO ve baş tasarımcı olarak çalışıyor. Aynı zamanda 2003 yılında elektrikli araç ve güneş paneşi üreten Tesla’nın kurucu ortağı oldu. 2015 yılında OpenAI adında kar amacı gütmeyen ve yapay zekanın olumlu olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar yapan bir şirket kurdu. Nöroteknoloji bazlı çalışmalar yapan Neuralink’in kurucu ortağı ve CEO’su oldu. En son olarak da 2016 yılında Boring Company’i kurdu. Bu şirket ise tüney ve altyapı çalışmaları yürütüyor. Musk, bu şirketin de CEO’su.

Bu girişimlere ek olarak Musk, Hyperloop adında yüksek hızlı ulaşım sağlayan bir projeyi de yürütüyor. SpaceX, Tesla ve Solarcity faaliyetlerinin insanlığın geleceği adına olduğunu belirten Musk, küresel ısınma ve sürdürülebilir enerji konularında, özellikle de Mars’a koloni kurma hususunda da oldukça sıkı çalışmalar yürütüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >