Elon Musk: Tesla'nın Supercharger istasyonları 2019'da tüm Avrupa'yı kapsayacak!

Tesla elektrikli şarj istasyonu
Tesla elektrikli şarj istasyonu

Elon Musk, Avrupa'daki Supercharger istasyonlarının yetersizliğinden dem vuran bir Twitter kullanıcısına cevap verdi. Gelecek sene tüm Avrupa'da farklı istasyonlar kurulacağını bildiren Musk, bu ağın Türkiye'ye kadar uzanacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde:

Elon Musk, Tesla'nın önümüzdeki yıl, 'Avrupa'nın %100'ünü kapsayacak bir Supercharger ağı planladığını' açıkladı. Bu ağın İrlanda'dan Kiev, Norveç'ten Türkiye'ye kadar uzanacağını özellikle belirten Musk, 'elektrikli otomobil' denildiğinde akla ilk gelen soru işaretlerini tamamen ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

İrlanda'nın bazı bölgelerinin Supercharger'a çok ihtiyacı olduğu yönündeki bir tweet'i alıntılayarak cevap veren Tesla CEO'su, aynı zamanda bu elektrikli şarj istasyonlarını CCS olarak isimlendirilen yeni fişlerle değiştirmeyi amaçlıyor olabilir.

CCS teknolojisi Avrupa'da yaygın olarak kullanıldığından insanlar Tesla'nın ağını diğer şirketlerin araçlarına açmak isteyip istemediğini merak ediyor. Bu noktada Tesla'nın şarj alt yapısı hakkında önemli kararları veren Drew Bennett'in bir açıklaması var. Bennett, şirketin diğer otomobil üreticileriyle bu hususta konuştuğunu fakat henüz somut bir adım atılmadığını ifade ediyor.

Elektrikli şarj istasyonlarının artmasıyla birlikte araçların daha fazla yaygınlaşacağı ortada. Üstelik dünya genelinde birçok farklı şehirde artık dizel ya da benzinli otomobiller yavaş yavaş yasaklanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >