En çok kazandıran oyunlar listelendi

En çok kazandıran oyunlar
En çok kazandıran oyunlar

Günlük hayatımızda her gün biraz daha fazla kendine yer bulmaya başlayan dijital oyunların sağladığı maddi kazançlar belli oldu.

Oyun verilerini ve bu alanda Pazar araştırması yapan SuperData şirketinin yayınladığı sonuçlara göre en çok kazandıran oyunlar belli oldu. PC ortamında birinci sırayı League of Legends, konsolda Grand Theft Auto V, mobilde ise Honour of Kings aldı.

Sonuçlardan gördüğümüz kadarıyla PC platformu her yıl yüzde 10 gibi büyük bir oranda büyüme sağlıyor. Yaklaşık 7,5 milyarlık dünya nüfusunun 2,1 milyarının oyun oynuyor. Uzmanlar 2017 sonunda oyunların ekonomik pazarının 109 milyara yakınlaşacağını düşünüyor.

Türkiye ne durumda?

Türkiye’de 2012 yılında 450 milyon doları bulan Pazar büyüklüğü bu yıl yaklaşık 775 milyon dolar olarak gerçekleşecek. Oyun oynama bakımından dünyada 3.sırada olan Türkiye, buna rağmen Pazar büyüklüğünde 18. Sırada yer alıyor. Bu, tüketici olmaktan çıkıp üretici olmamız gerektiğini gösteren bir istatistik olarak karşımızda duruyor.

Küresel oyun, spor ve mobil pazarlama araştırma şirketi Newzoo’nun raporuna göre ise ülkelerin dijital oyuncu sayıları şöyle:

  • Çin: 565 milyon
    ABD: 160 milyon
    Rusya: 71 milyon
    Almanya: 37,2 milyon
    Fransa: 31,6 milyon
    Türkiye: 30,8 milyon

SuperData’nın açıkladığı sonuçlara göre en çok kazandıran oyunların platformlara göre sıralaması şöyle:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >