Eski akıllı telefonları verimli kullanma yöntemi: Sanal para madenciliği!

Bitcoin
Bitcoin

Geçtiğimiz dönemlerde yalnızca yüksek performanslı bilgisayarlarla yapılan sanal para madenciliği, günümüzde akıllı telefonlara indirgenmiş durumda. Hatta uzmanlar akıllı telefonların bu konuda bilgisayarlardan çok daha verimli olduğunu düşünüyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimlerinin "önlenemez" yükselişi, birçok kişiyi sanal para madenciliğine yönlendiriyor. Son yıllarda daha çok yüksekperformanslı masaüstü bilgisayarlarla gerçekleştirilen madencilik işlemi, esasında akıllı telefonlara da sıçramış durumda. Hatta dev şirketler bu alanda ciddi yatırımlar yapma niyetinde. Samsung'un proje üssü olarak bilinen C-Lab, zamanın bayrak gemisi akıllı telefonlarından olan Galaxy S5'leri bir araya getirerek 40 telefonluk bir Bitcoin madenciliği projesi başlattı.

Eski akıllı telefonlar performans ve minimum enerji tüketimi göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin madenciliğinde bilgisayarlardan çok daha verimli çalışıyor.
Eski akıllı telefonlar performans ve minimum enerji tüketimi göz önünde bulundurulduğunda Bitcoin madenciliğinde bilgisayarlardan çok daha verimli çalışıyor.

Yüksek performans + minimum enerji tüketimi = Maksimum verim!

Sanal para madenciliği yapmak isteyen kişilerin aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri performans konusu. Yani yüksek performanslı bilgisayarlarla ne kadar verim elde edilebildiği... Ancak C-Lab ekibinin geliştirici konferansında da tanıttığı sistem aslında enerjitüketimini minimumda tutarak bilgisayarlardan çok daha "verimli" çalışıyor. Bu durum aslında eski akıllı telefonları bir köşeye atmak isteyenlerin karşısına alternatif kullanım yöntemi ortaya çıkarıyor. Üstelik bu sistemler yalnızca telefonlarla değil tabletlerle de kullanılabiliyor.

Önümüzdeki dönemlerde eski akıllı telefonları satın alıp sanalparamadenciliğinde kullanacak kişilerin sayısı önemli bir oranda artacak gibi görünüyor. Hatta daha yüksek yatırımlarla bu işe giriş yapmak isteyenlerin yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonları da dijital para madenciliği için kullanabilmesi mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >