Facebook daha fazla yerel haber paylaşmak için kaynak bulamıyor

Facebook

ABD'deki her üç Facebook kullanıcıdan biri, şirketin yerel haber bulamadığı bir yerde yaşıyor. Bu da aslında kaynak ihtiyacı konusunda sıkıntı oluşturuyor. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook, yaklaşık 1 yıl önce uygulamanın bir bölümünü yerelhaber ve etkinliklere ayırdı. Bugün dünyanın her yerinden yayıncı ve markalardan gelen her türlü fotoğraf ve video Facebook'ta paylaşılıyor. Fakat bazı bölgelerde uygulamadaki bu özel bölümü dolduracak kadar yerel haber yok.

gzt

Yayınlanan rapor detayları gösteriyor

Hatta yapılan araştırmalar, ABD'deki üç kullanıcıdan birinin yerel haber olmayan yerlerde yaşadığını gösteriyor. Hatta Facebook bununla alakalı bir rapor da yayınladı. En koyu yeşil alanlar yerel haber konusunda aktif olan yerler. Fakat haritanın bütününe bakıldığında aslında durum daha net fark edilebiliyor.

Facebook'un aktif kullanıcı sayısı her geçen gün geriliyor. Daha doğrusu Facebook aslında son yıllarda genç nüfusu kaybetmeye devam ediyor. Bunun yerine artık orta yaşlı kullanıcılar bu sosyal mecrayı daha fazla tercih etmeye başlıyor. Facebook'un genç kitleyi kaybetmesinde en önemli sebeplerden biri ise güven. Veri sızıntıları konusu MarkZuckerberg'in başına bela olmaya devam ediyor.